Oto Kokpit

2016 Yeni Honda CR-Z Makyajlanarak Yeniden Geliyor

2016 Yeni Honda CR-Z
2010 yılında hibrit coupe konseptli olarak yollara çıkan honda cr-z, makyaj operasyonu geçirdi. Bundan 5 sene önce merakla beklenen ve çıktığı zamanda biraz hayal kırıklığı yaşatan CR-Z, japon mühendislerinin elinden geçti ve çok daha iyi hale getirildi.

2016 yeni honda cr-z üzerindeki değişimlere bakalım. Önceki CR-Z’i teknik olarak baktığımızda 4080 mm uzunluk, 1740 mm genişlik ve 1395 mm yüksekliğe sahipti. Makyaj operasyonu ile gelen bu aracın sadece 4105 mm uzunluğu farklı olarak öne çıkıyor. Onun dışında diğer ebatlar aynı kalmış. 9 farklı renk seçeneği, iki farklı renkte koltuk spor seçeneği ve 4 farklı döşeme kumaşı opsiyonuna sahip. 16 ve 17 inç jant seçenekleriyle gelen bu araca 195/55 R16 ve 205/45 R17 ebatındaki lastikler eşlik ediyor.

Temel yeniliklere baktığımızda led far yapısı, arka stoplarda makyaj izleri, geri görüş kamerası, elektronik park freni, kokpit üzerinde belirgin değişim ve direksiyon simidi üzerindeki plus-sport tuşu gibi ekler gelmiş. Bunun yanı sıra öndeki aracı takip sistemi, vsa, yokuş kalkış sistemi gibi güvenlik donanımları da aracın öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. 2016 yeni honda cr-z kaput altına baktığımızda 1.5 litrelik i-VTEC motor aynen korunmuş. Bildiğiniz üzere bu araç hibrid sistem olarak yollara çıkmıştı. Bu yapı altında japon firma, 120 ps 145 nm tork güç üreten benzinli motorun yanına lityum-iyon pil’den elde edilen 20 ps 78 nm tork güç üreten elektrikli motor eşlik ediyor. Şanzıman olarak ise yine 6 ileri manuel ve cvt otomatik şanzıman sunulmaya devam edecek.

Genel olarak yeni honda cr-z üzerine aktaracaklarım bunlarla sınırlı kalıyor. Araç, Ekim ayında Japonya da satışa sunulacak. Ülkemize gelmesi ise daha uzun sürebilir. Sırada görseller var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }