Oto Kokpit

2016 Yeni Ford Kuga Geliyor

Ülkemizdeki otomobil markaları arasında en güçlülerinden birisi olan Ford, SUV sınıfındaki önemli temsilcisi Ford Kuga‘yı makyaj operasyonuna aldı ve sonuçlandırdı.

2008 yılında Ford C1 platformunda üretilen ford kuga, markayı Avrupa pazarında kompakt suv sınıfında temsil etmeye başladı. Tabi bildiğiniz üzere Ford firması Amerika’da yıllar yılı SUV konusunda büyük deneyimli olan ve çok iyi araçlar üreten firma kültürüne sahip. Kendi ülkesinde ürettiği modeller buralar için uygun olmadığını anladıktan sonra ekonomik, küçük motorlu ve makul fiyatlarla ulaşılabilir SUV modellerini üretmek adına atılımlarda bulundu. Her geçen gün rekabetin kızıştığı kompakt suv sınıfına ikinci kasayı 2013 yılında çıkaran ford, dinamik ve etkileyici tasarımı EcoBoost motor seçeneği ile buluşturmuştu. Aradan geçen 3 seneye yakın sürede rakipleri boş durmadı ve inanın bu sınıfın çıtasını çok daha üst seviyelere çıkaran marka-model ikilisi gelmeye başladı. Ford bu kapsamda bünyesindeki modelleri tek tek yenilerken bazı araçlarını da facelift kapsamında değerlendirdi. Yani küçük ama etkili değişimlerle araçların makyajlı kasalarını piyasaya sürmeye devam etti. Bundan son faydalanan aile üyesi 2016 yeni ford kuga oldu. Araç hakkında birkaç bilgi topladım, bakalım ne gibi yenilikler var?

2016 Yeni Ford Kuga

Yeni ford kuga ilk bakışta ön tasarımındaki belirgin yeniliği ile öne çıkıyor. Ledli ve siyah tabanlı farların ağırlığını koyduğu bu yenilikte tampon yapısından, arka stop grubuna kadar da belirgin farklılıklar oluşturulmuş. Ama bu değişimler makyaj kapsamında yapılmış olup, yeni kasa imajını yakalayacak çizgiye yaklaşmamış.

Bu dediklerim iç mekan içinde aynen geçerli. Hatta yaşam alanı için şöyle bir şey diyeyim. Son zamanlarda yeni focus, yeni ranger ve yeni kasa mondeo da yer alan kokpit tasarımını 2016 yeni ford kuga modelinde de görebilirsiniz. Özellikle sync 3 alt yapısına sahip 8 inçik dokunmatik ekran en büyük yeniliklerden birisi olarak duruyor.

Bunlara ek olarak yeni ford kuga kaputu altındaki motorlar içinde güzel haberler var. Bu araç artık 2.0 tdci motorla ülkemiz insanını sıkmayacak. Çünkü 1.5 litrelik 120 ps güç üreten yeni turbo dizel ünitesi geliyor ve en güzel haber ise ortalama 4.4 litre tüketim yakıt sarfiyatında olacak. Tabi bunlara ek olarak 2.0 tdci 150 ps ve 180 ps ünitelerde yer almaya devam edecek. Ayrıca 1.5 litrelik turbo benzinli motor yani nam-ı diğer EcoBoost ünitede 120 ps, 150 ps ve 182 ps olmak üzere 3 farklı güç seçeneğiyle yeni ford kuga da sunulacak.

Şimdilik 2016 yeni kuga için paylaşacağım bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Haydar polat dedi ki:

    Bir an önce gelse iyi olur heycanla bekliyoruz

  2. HCB dedi ki:

    Açıklandığı an sitemizden ve sosyal medya hesaplarımızdan duyuracağız

    1. Ismail dedi ki:

      Ben engelli aracı olarak almayı düşünüyorum 10. Aya kadar sizce satışa başlar mı yeni kuga

  3. Ismail dedi ki:

    Türkiyede satışa ne zaman çıkacak bekliyorum

  4. Haydar polat dedi ki:

    Nezaman geliyor almanyada satışı var buraya ne zaman gelecek

  5. Uğur dedi ki:

    Türkiyedeki suv segmenteki boşluğu yeni dizel motorla dolduracak gibi duruyor.Yeni açıklanan tiguanın manuel dizel fiyatlarının altında olursa iyi bir alternatif olabilir.Ateca ve Kuga bu segmentte ortalama fiyat politikası izlerlerse çok satarlar diye düşünüyorum.

] }