Oto Kokpit

2015 Yeni Seat Leon ST Cupra Tanıtıldı

2015-yeni-seat-leon-st-cupra-1
Yeni kasa seat leon cupra modelini geçen sene bu şubat ayında sizlere sunmuştum. Aradan 1 sene kadar geçmedi ve bu sefer karşımıza yeni seat leon st cupra çıktı ve aile tamamlandı. Artık yeni cupra 3 kapı, 5 kapı ve sw olarak alınabilecek. Peki bu yeni model neler vadediyor? Buyurun bakalım.

Hot hatch segmentinin yeni yüzü olarak aramıza giren 2015 seat leon st cupra, kasası itibariyle daha uzun olduğu için kombi havasındaki görünümü onu diğer cupra modellerinden dışlasa da bu otomobil oldukça güçlü motora sahip. Tabi bu gücü yansıtan tasarıma sahip olduğunun da altını çizmek lazım. Yeni seat leon st cupra’nın çift egzoz çıkışı, orijinal 18 inç jant ve ek donanıma dahil olan 19 inç jantlar ile bu otomobil sportif görünümü yakalıyor.

Peki kaput altında güç ünitelerinin verimliliği nasıl?

Diğer cupra modellerinde olduğu gibi leon st cupra da 2.0 TSİ 265 beygir 350 nm tork ve 2.0 TSİ 280 beygir olmak üzere iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Daha uzun olduğu için +100 kg (1440 kg) daha ağır olan bu otomobilin performans verileri de birazcık zayıf kalıyor. 265 beygirlik motorun bu aracı 0’dan 100 km/s hıza ulaştırması 6.1 saniye, 280 beygirlik ünitenin ise 6.0 saniye sürüyor. Yani 0.2 saniyelik gecikme söz konusu oluyor. Bu aracı dizginlemek ise brembo fren sistemine kalıyor. Konumuz kombi tarzı hızlı otomobil olunca buraya da değinmek lazım. Hızlı olduğu kadar genişte olan leon st cupra‘nın koltuklar yatırılınca toplam yükleme alanı 1470 litreye kadar çıkıyor. 2015 yeni seat leon st cupra fiyatı konusunda henüz bilgilendirme yer almıyor. Almanya’da satışına 2015 mart ayında başlanacak. Ülkemize ne zaman geleceği konusunda da henüz bilgilendirme yer almıyor. Sırada görseller var…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }