Oto Kokpit

2015 Yeni Porsche 918 Spyder Teknik Özellikleri

2015-yeni-porsche-918-spyder-1
Çevrecilik konusu üzerine her yıl onlarca etkinlikler ve bu etkinliklerde çözümler üretiliyor. Sanayi kuruluşlarının ciddi zararlarından bahsedilirken araçlarında çevreye verdiği zarar üzerine uzun uzadıya konuşuluyor. Kökten çözüm elbette henüz bulunamadı. Fakat bu yolda ciddi gelişimler yapılıyor. Bunlar arasında otomotiv endüstrisi de yer alıyor. Konuya global kapsamlı başlamış olsam da yeni porsche 918 spyder modelinin ortaya çıkış sebeplerinden en temel başlığı bunun üzerine oluyor. Otomobillerin egzoz salınımını daha fazla kontrol almanın yollarından birisi olan elektrikli motor sistemlerine tamamen geçilmesi şimdilik hayal olsa da hibrid üniteler bunu yeterli derecede başarıyor.

Söz konusu otomobil olunca genel kitle ortalama ve çoğul modeller kullansa da parası olan için her zaman en iyisine binmek ister. Ne yazık ki o güçlü otomobiller çevreye en fazla zararı veriyor. Fakat artık eskisi kadar zarar vermiyor. Evet vermiyor diyorum, çünkü elektrikli motorla birlikte sunulan o devasa güçlü süper spor otomobiller, emisyon salınımı ve düşük yakıt tüketimiyle göz dolduruyor. İşte porsche 918 spyder ‘ın çıkış hikayesinin temel noktası burada gizlenmiş. Gelenekleri alt üst edecek kadar düşük yakıt tüketimi ve porsche’ye yakışır şekilde performans sunan bu harika aracı daha yakından inceleyelim.

Geleneklere bağlı tasarım kimliğine sahip
2015-yeni-porsche-918-spyder-13
Spor otomobillerin en iyi örneklerine yer veren firmaların başında gelen porsche, söz konusu hibrid süper spor otomobil olunca olaya ağırlığını bir kez daha koydu. Yeni porsche 918 spyder ile bunu en iyi şekilde gerçekleştiren alman firma, aracı üretirken geleneklerinden ödün vermeden başarılı tasarıma sahip araç ortaya çıkarmış. 11 dış renk, 3 farklı jant ve 7 farklı döşeme seçeneği ile avrupa satışına başlanan otomobil, her detayında hibrid otomobil olduğu farkını ortaya koyuyor. Bu arada jant olayına parantez açayım. Önde 20 inç, arkada 21 inç olarak sunulan bu jantlara önde 265/35 ZR 20, arkada ise 325/30 ZR 21 ebatındaki lastikler eşlik ediyor. Far yapısında yeni led teknolojisi kullanılan porsche 918 spyder, iç mekanındaki dijital kontrol ekranları ve kokpitle birleşen orta konsol tasarımı güncel porsche panamera’ya gönderme yaparken, elektrikli otomobil kimliğini de ortaya koyuyor. Aslında burada gelecek yüzyıldaki porsche araçlarına da geçişin çizgileri de yer alıyor. Peki bu otomobil ne kadar güç üretebiliyor ve ne kadar verim sağlıyor? Birazda ondan bahsedelim.

Bir Benzinli V8 ve İki Elektrikli Motor
2015-yeni-porsche-918-spyder-19
Yeni porsche 918 spyder teknik özellikleri yazının devamında yer alsa da sizlere çok daha fazlasını aktarmak istiyorum. 918’in kaputu altında 4.6 litrelik 8 silindirli 608 beygir üreten benzinli motor ve buna ek olarak yer alan iki elektrikli motor barınıyor. Bu iki motor toplam olarak 279 beygir güç üretiyor. 3 motorun toplamda ürettiği değer ise 887 beygir gibi devasa güç ortaya çıkıyor. 1280 nm torkluk yüksek çekiş gücüne sahip olan bu otomobil performans değerlerine de göz atalım. 0-100 km/s toplam güçte 2.6 saniye sürerken sadece elektrikli motorla 6.2 saniye sürüyor. 80-120 km/s ara hızlanması için gerek duyduğu zaman sadece 1.2 saniye. Maksimum hız ise toplam güçte 345 km/s olarak açıklanırken elektrikli motor da 150 km/s gibi veri yer alıyor. Elektrikli motorlar, hızlı şarj istasyonlarında 25 dakika da tamamen şarj oluyor. Tabi bu almanya için geçerli. Yazımın başından beri ekonomiden bahsediyorum. Onun üzerine de birkaç bilgi vereyim. Benzinli ve elektrikli motor bir arada kullanıldığında 680 km yol alabiliyor. Elektrikli motor ise 19 km yaptırabiliyor.

Yazımın başında porsche 918 spyder için birde rakiplerine karşı oldukça iddialı performanslı olduğunu söylemiştim. 963 beygir güç üreten ferrari laferrari ve 910 beygir güç üreten lamborghini asterion ‘u ele alarak kağıt üzerindeki değerlere baktığımızda 918 spyder, tebrikleri hak ediyor. Öyle ki asterion modeline göre daha hızlı olan bu otomobil, laferrari ile aralarında var olan güç farkına rağmen performans verileri o kadar da büyük olarak görünmüyor. Tabi o minnacık farkı birde pist performansında değerlendirmek lazım. O karşılaştırmalarda ileride muhakkak yapılacaktır. Aracın fiyatına da birazcık değineyim. Almanya satışı 790.000 euro civarında yer alıyor. Ülkemizdeki fiyatı ise tahmini olarak 2.5 milyon euro gibi fiyatta alınabilir diye düşünüyorum.

Sırada görseller var.

Motor: 4.6 litre V8 887 PS 1280 NM Tork (Hibrid)
Şanzıman: 7 ileri PDK
Performans: 0-100 km/s: 2.6 saniye – Maksimum hız: 345 km/s
Yakıt Tüketimi: Ortalama / Co2: 3.1 lt / 79 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4645 mm / 1167 mm / 1940 mm
Bagaj Hacmi: 110 lt
Boş Ağırlık: 1675 kg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }