Oto Kokpit

2015 Yeni Kasa Opel Corsa Tanıtıldı

Yeni Kasa Corsa - 6

2015 Yeni Kasa Opel Corsa Video

Yorumlar
  1. ihsan dedi ki:

    b segmenti en konforlu aracı hangisi

  2. ercan dedi ki:

    2009 model astra h dizel 1.3 var elimde 5.5. yıldır kullanıyorum 112 binde km, bakım yaptırmak dışında ciddi bir servis ihtiyacım olmadı. Emin bey iş arkadaşımın 2012 toyotası 50 binde motor çatlağından değişime girdi, basında yer alan geri çağırmalara bir bakın toyota falan ne kadar araba geri çağırıyor üretim hatasından… Nihan hanım kullandığınız araba 1.3 motor yüksek performans için en az 1.6 yada şöyle 2.0 motor gerekir hem yakmasın hemde performansı iyi olsun fizik kurallarına aykırı, sizin söylediğinizin aksine 1.3 şehir içinde sıkıntılı (6 ileri şanzımanda sürekli 1.-2. vites geçişi gerekiyor), şehirdışında ise doğru devirlerde kullanırsanız yokuşlarda olsun sollamalarda olsun müthiş zevk alırsınız sürüşten..chevrolet ile opeli kıyaslamak mı 🙂 ben 38 bine dizel astra alırken chevrolet 23 bin falandı sanırım 3d yazıcıdan çıkmış gibiydi işçiliği ,araç alım satım sitelerine bakın benim bu yaştaki arabama 35 bin falan veriyorlar ki bana geçen bahar 34 bin lira verdiler arabam için acaba chevroletlerin sıfırları 35-40 bin ediyor mu hiç bakmadım 🙂 bu kadar insan arada bir fark olmasa sanırım o kadar parayı çöpe atmaz.. Saygılar

  3. emre dedi ki:

    Çakma fiesta gibi olmuş ızgarayı at benziyor.Gözüme çok hoş gelmedi.Bunun sebebi de ızgaranın bıyık şeklindeki dizaynı.Astradaki başarıyı corsada da beklerdim.İç dizaynda da kendi çizgsinden uzaklaşmış.

  4. Emin dedi ki:

    Japon arabalarının Almanlara göre çok daha az sorunlu olduklarını hatta bazı Japon markalarının bazı modellerinin evladiyelik olduğunu şahsen onaylamış biri olarak, herşeye rağmen Japon arabalarının Almanlarının arabalarının yanında araba dahi olmadıklarını söyleyebilirim. Opel, VW, BMW gibi markalarının araçlarının belirli arızalarını ve bakım maliyetlerinin yüksekliğini göze alarak (Yani bu benim komforumun, güvenliğimin bedeli!) Alman araçları tercih edyorum. Lakin Opel artık Alman kimliğinden fazlasıyla çıkmaya başladı. Mühendis American, Türkiye’ye gelen araçların üretim yeri Almanya değil. Elektronik parçaları Alman hükümetinin kendi ülke insanına satışına izin vermeyeceği kadar kalitesiz. Nerde bunun Almanı? Opel fiyatına göre alınabilecek, araba kullandığını en fazla unutturacak, en konforlu araba. Lakin, kendi deneyimlerim ve gördüklerime göre pek de kullanıcı dostu olarak gözükmüyor.

  5. Timuçin dedi ki:

    Hakikaten, sadece makyaj geçirmiş gibi. İçi eskisinden daha kötü ve daha da kötüsü, bazı parçaları birebir aynı olmakla beraber Chevrolet Aveo! Biz her geçen gün iyileşmesini beklerken, Opel daha da kötüye gidiyor. Opele gönül veripte arızalarında bıkmış ve VW terch etmek zorunda kalmış biri olarak sanırım zamanla Opel tamamen ilk tercihlerimden olmaktan çıkacak.

    1. emre dedi ki:

      yıllardır opel kullanıyoruz herhangi bir sorun yaşamadık.vw daha fena servis aşırı pahalı. dsg arıza fabrikası gibi

      1. Yağız Konak dedi ki:

        Çok beğenerek yıllarca satın aldık ama artık ladesi bıraktık. Asta h cdti’yımın direksiyon cimi 6000’de bozuldu., kornam çalmaz oldu. Bekleyin parça iyileştimesi yapılıyor dendi aylar sonra değişti ve tekrar bozuldu 15000’de radyoterdekü bütün suyu boşalttı, garanti kapsamından yapıldı 1 yılsonrada iyileştirme yapıldı. 5 derecenin altındaki sıcaklıklarda aracım 2’den 1e tamamen durmassam geçmiyordu. İnsignia cdti ile 1200 de yolda kaldım. Partikul filtresine bağlı olarak bağzı ağrızalar oluşmuş. 9000 TL fatura çıktı, biraz ortalığı karıştırınca garantiden yapıldı.Türkiye’de saygın olarak nitelendirilen 2 firmadan birinden, yıllardır yakıt aldığım istasyondaki mazottan olduğunu söylediler(hala aynı yerden alırım). Arka fren kablolalrım nerdeyse yerle bir olacak şekilde sarkma yaptı. Bu böyle dediler ve son olarak yeni lades diyerek astra j cdti aldım, bagaya birşeyler yerleştiriken bir parçası elimde kaldı. Sanırım araç 2 haftalıktı. Frene bastığımda yuğun bir devre sesi duyup servise gittiğimde normal bir ses olduğu söylendi. Evet,hiç bir araba da olmayan normal bir ses. 16000’de baskı balatama bitti, cebimizden değiştirdik. 22 oo’de eğim ölçümü ile alakalı bir sönsör arızası versi, aracın çekişi düştü, garantiden değiştirdik.30000 civarı kilima soğutmaz oldu,cepten yaptırdık. Şimdi söyleyin Emre bey, beyenmediğimiz yerli arabalar bile bu kadar can sıkmazken nerde bunun kalitesi. Bu araç Alman menşeili, tam bir amerikan arabasıdır. Kimse kimseyi kandırmasın ayrıca DSG arızasından bahsetmişsisin. Altını çizerek söylüyorum, gaza hangi devirde, ne kadar basacağını bilen kullıcıda DSG evladiyeliktir. Bununla beraber halk arabaları arasında DSG’den daha hızlı vites geçişi olan bir oto şanzıman henüz yapılamadı.

        1. Nihan Yılmaz dedi ki:

          Yağız Bey’e tamamen katılıyorum. Ben de benzer sorunlar corsa ve mokka ile yaşadım ayrıca Opel alman derseniz chevrolet’e de alman demelisiniz. Çünkü chevrolet’in aracı Opel’in emsalinin bir kasa altı parçalarla üretiliyor, yani çok benzer bir versiyonu. Abim de ashta g vardı. Opelin gerçekten alman olduğu dönemde, hiç bir sorun yaşamadık lakin yeni nesilleri kalitede astra g’nin yanına bile yaklaşmamaz. Anladığım kadarıyla firma iletişim ve imkan olarak da dar boğazda, yıllarca 1.3 ün yettiğini söylediler şimdi 1.6 dizelleri var. Firma eskisi iyi değildi diyor. Böyle bir diyolag olabilirmi yav? Eskisi tetiyorsa niye bunu yaptın, yetmiyorsa niye zamanında onu savundun. 1.3. cdti modeller şehir içinde oldukça yeterli ama uzun yolda gaz tepkisi diye bir şey yoktu. Lafın kısası, görünüş ve donanım olarak çok başarı bir araba olsa da bana, zerre kadar güven vermiyor. Chevrolet başarısızlığı yüzünden Avrupa pazarından çekildi. Gelecek bir kaç yıl bayilere hava parası ve tazminat ödemekle meşkul olacak. Muhtemelen bu ödemelere de GM nin opel ve diğer markalarına kalitesiz işçilik olarak yansıyacak. Yani astra k j’yi aratacak.

          1. emre dedi ki:

            opel öncedende gm bünyesindeydi bu yeni değil. eski opeller yenilerine göre iyi olduğunu kabul ediyorum ama birkaç sorun çıkarttı diye opelin kötülenmesi doğru değil.hani siz demişsiniz ya dsg yi devrinde kullanırsanız sorun çıkarmaz diye bende size aynısını diyorum ben arabayı yeni aldım istediğim gibi binerim diyemezsiniz.siz böyle haşin bir şekilde araç kullanırsanız sonuçlarına katlanır cepten ödersiniz

  6. Murat dedi ki:

    Hiç beğenmedim daha etkileyici bir tasarım bekliyordum, hele içi gerçekten çok kötü

] }