Oto Kokpit

2015 Yeni Kasa Honda (Acura) NSX Tanıtıldı

2015-yeni-kasa-honda-nsx-3
Japon otomobil dünyasının en seçkin markalarından olan honda, uyuyan devi uyandırıyor. 1995-2005 yıllar arası üretimi yapılan honda nsx, yeniden yollara dönüyor. Bu sefer daha güçlü, daha çevreci ve daha iddialı olarak geliyor. İlk jenerasyonu üretildiğinde 3.0 litrelik V6 motora sahipti. 274 beygir üreten ilk üretim, o yıllarda hayran duyulası araçtı. Gerçi hala öyle. Akabinde güncellendi ve 3.2 litrelik 294 beygir güç üreten seçenek geldi. 2005 yılına kadar bu efsanenin üretimi devam etti. Aradan 10 yıl geçti ve bu özel otomobil yeniden yollara çıkmak için hazırlıklarını tamamladı.

2015 yeni kasa honda nsx otomobil dünyasına katılmak için artık hazır. Japon kimliğini yansıtan enfes tasarımında, ilk neslin izlerini taşıyan ama bununla birlikte günümüz çizgilerini de en iyi şekilde yansıtan bu otomobil, boyut anlamında da belirgin değişimler yaşamış. 4470 mm uzunluğu önceki jenerasyona göre daha fazla olan yeni honda nsx, yerden biraz daha yükselmiş (1215 mm). Genişlik olarak ise +130 mm artışla 1940 mm olarak güncellenmiş. Bu arada dingil mesafesinin de 2630 mm ile +100 mm daha fazla olduğunu da belirtmek lazım. Aracın jantlarını merak eden arkadaşlar, yeni honda nsx üzerinde 19 inçlik jantlar yer alıyor. Bunlara önde 245/35, arkada ise 295/30 ebatındaki continental conti sport contact lastikler eşlik ediyor.

Şimdi asıl mevzunun döndüğü kaput altında yatan güce bakalım. Yeni nsx yıllar içindeki gelişimde hep motor büyüterek gelişti. Yeni kasasında da 3.5 litrelik V6 motorla geldi ve bu artış serüvenini devam ettirdi. Yeni nesil nsx’te yer alan motor hibrit sisteme sahip. Çift turbo beslemeli benzinli motorla birlikte çalışan elektrikli üniteye de sahip olan bu araç, 550 ps güç üretiyor. Geçmişteki nsx modellerine bakarsak aradaki gelişimin boyutunu görebiliriz. Bu güçle tahmini olarak 0-100 km/s hızlanması 3.4 saniye de tamamlanmasını beklenen araçta, 9 ileri otomatik şanzıman yer alıyor. Bu gücü dizginlemekte brembo fren sistemine kalmış. Söz konusu aracın satışı ve ne zaman çıkacağı konusunda henüz bilgi yer almıyor. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Sırada görseller var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }