Oto Kokpit

2015 Yeni Kasa Ford Focus RS Tanıtıldı

2015-yeni-kasa-ford-focus-rs-8
Ford, 2014-2015 sezonunda performans serisi araçlarını öne çıkarıyor. Bunda ford mustang ‘in 50. yılını devirmesi hasebiyle özel yıl geçirmesinin etkisi var. Bu kapsamda önce yeni kasa mustang geldi. Sonra yeni ford gt ve şimdi de yeni kasa focus rs yerini aldı. 2005 yılında focus st ile bu otomobilin adımı atıldı. 2009 yılında ise 2.5 litre 301 beygir 440 nm tork güç üreten ford focus rs ortaya çıktı. Bir süredir sıkça konuşulan yeni kasa focus rs için birçok haber yapıldı. Geldi gelecek derken nihayet şubat ayı içerisinde tanıtımı yapıldı. Hatta ken block tarafından özel tanıtım videosuyla geldi. Hot hatch sınıfın yeni üyesini buyurun yakından tanıyalım.

Dıştan Yeni Focus ‘un Kaslı Hali
2015-yeni-kasa-ford-focus-rs-9
Yeni kasa ford focus rs, 5 kapılı kasasıyla yenilenen focus ‘un daha kaslı ve agresif yapısında karşımıza çıktı. Oldukça sportif ve keskin hatlara sahip olan otomobil de mavi detaylar hem içte hemde dışta aracın tarzını belirlemiş. Dışta öne çıkan detaylardan birisi de 19 inçlik jantlar oluyor. Bu jantlara 235/35 R19 ebatındaki michelin pilot super sport lastikleri eşlik ediyor. İç mekanda ise RS logolu yarış koltukları, mavi dikişli direksiyon simidi ve vites körüğünün yanı mavi detayların devam ettiği pedal ve paspas seti, RS logolu kapı eşikleri öne çıkıyor. Aslında makyajlı focus’tan çok uzaklarda iç mekan yer almıyor. Fakat RS modeline özel dokunuşlar bu otomobilin sıradan hatchback olmadığını ortaya koyuyor. Zaten kadrandaki 300 km/s limit birçok şeyi açıklıyor. Şimdi asıl olayın döndüğü kısma yani motora geçelim.

Daha Küçük Hacimden Daha Fazla Güç
2015-yeni-kasa-ford-focus-rs-22
Yenilenen focus rs ile motor hacmi düşmesine rağmen güç değerlerinde artış olduğuna yazımın başında değinmiştim. 2.3 litrelik ecoboost motora sahip olan bu ateşli 5 kapılı hızlı otomobil, 350 beygir güç üretiyor. Tork değeri konusunda ise net olmamakla birlikte 475 nm değerinden bahsediliyor. Öyle ki bu güçle aracın 4.7 saniye de 0’dan 100 km/s hıza çıkacağı belirtiliyor. 6 ileri manuel şanzıman ile karşımıza çıkan focus rs, elektronik dört çeker (AWD) sistemiyle yolları tırmalayacak. Bu da demek oluyor ki golf r için çok ciddi rakip yollara çıkıyor. Teknik özellikleri konusunda fazla detaylar aktarılmadığı için sadece yakıt değerlerini aktaracağım. Yeni kasa focus rs, 100 km’de 8.5 litre ortalama tüketimi yaparken, 196 g/km emisyon salınımı gerçekleştiriyor. 2017 yılında yollara çıkması beklenen bu otomobil için şimdilik aktaracağım bilgiler bunlarla sınırlı kalıyor. Fakat yazının devamında bolca görsele ulaşacaksınız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }