Oto Kokpit

2015 Yeni Citroen Berlingo Makyajlı Kasasıyla Geliyor

2015-yeni-citroen-berlingo-1
Citroen berlingo yine yeni yeniden karşımıza çıktı. Kasa değişimi değil ama bir makyaj daha geçiriyor. 1996 yılında ilk kasasına sahip olup, 2008 yılında ikinci kasasına kavuşan berlingo, 2012 yılında ise ikinci jenerasyonun makyajlı haliyle yollara çıkmıştı. Bu değişimle led gündüz farları, artan motor gücü ve birkaç değişimle gelmişti. Herkes gibi bende yeni kasası gelir diye düşündüğüm aracın, yine yeni yeniden karşımıza aynı kasanın makyajlı yüzüyle çıkması bir hayli şaşırttı. Herhalde müşteri dönüşleri olumlu oldu ki, fransızların köklü değişime yeltenmelerini ötelemeye sebep oldu. Peki neler yenilenmiş ve eklenmiş onlara bakalım.

Yüzünü gözünü toplamışlar
2015-yeni-citroen-berlingo-6
Hafif ticari sınıfın güçlü isimlerinden olan ve aradan geçen 17 senenin ardından sonra ülkemizde yerini sağlamlaştıran berlingo, tasarım anlamında yaşadığı son makyaj değişimiyle bir önceki facelift operasyonundan sonraki eksiklerini toplamış gibi görünüyor. Dıştaki değişime baktığımızda ön tampon üzerinde belirgin değişim yapılmış ve led gündüz farları sis farının hemen üstüne konumlandırılmış. Tampon yapısı tamamen değiştirilmiş. Zaten aracın dışındaki en belirgin yenilikte bu nokta da olmuş. Panelvan modellerinde ise gövde rengi tamponların gelişiyle bu alandaki değişim iyice vurgulanmış. Özellikle şu led gündüz farının yerine hep takıntılı kalmıştım. Onun yer değiştirmesi çok iyi olmuş. Daha derli toplu görünüme kavuşmuş.

İç mekanda ise tek ve en büyük değişim 7 inçlik dokunmatik ekranın kokpitin orta alanında hep gözde olan alana yerleştirilmesi olmuş. Bu alan hep dikkatimi çekmiştir. Şuan satışta olan paketinde navigasyonlu berlingo’nun konumlandırmasına bakarsanız, yapılan değişimin ne kadar yerinde olduğunu göreceksiniz. Hacim anlamında ise bir değişim yer almıyor. Fakat asıl değişim kaput altında yaşanmış. Sıra motor seçeneklerinde…

Söz sırası BlueHDİ Motorda
2015-yeni-citroen-berlingo-2
2015 yeni citroen berlingo için en büyük yenilik ne tasarım ne donanım da yer alıyor. Aracın en büyük değişimi kaput altındaki yatan ünitelerin verimliliğine gizlenmiş. Binek modellerinde şu motor seçenekleri yer alıyor:
2015 Yeni Citroen Berlingo Teknik Özellikleri
BlueHDi 75 – manuel şanzıman – 75 beygir – 100 km’da 4.3 lt tüketim ve 113 g/km emisyon salınımı
BlueHDi 100 – manuel şanzıman – 100 beygir – 100 km’da 4.3 lt tüketim ve 113 g/km emisyon salınımı
BlueHDi 100 stop and start – manuel şanzıman – 100 beygir – 100 km’da 4.1 lt tüketim ve 109 g/km emisyon salınımı
BlueHDi 100 stop and start – ETG6 otomatik şanzıman – 100 beygir – 100 km’da 4.2 lt tüketim ve 109 g/km emisyon salınımı
BlueHDi 120 stop and start – manuel şanzıman – 120 beygir – 100 km’da 4.3 lt tüketim ve 113 g/km emisyon salınımı

Teknik özellikleriyle birlikte verdiğim bu motor seçeneklerine bakarak şuan ki citroen berlingo’yu baz aldığımızda ortalama tüketimin 5.7 litreden 4.3 litre seviyelerine gelmesi ve emisyon salınımının ise 144 g/km’den 113 g/km’ye kadar çekilmesi, yapılan değişimin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Binek olarak bu aracı düşünenler için bu çok önemli bir değişim. Özellikle ikinci jenerasyonda 110 beygirlik ünitenin fazla yaktığı konusunda şikayetler gelmişti. Daha sonra 115 beygire kadar güçlendirilse de aynı konuma gündeme geldi. Fransızlar yılmayıp bu sefer sınırı 120 beygire çekerek olayı sonlandırmış. Peki verimliliği nasıl sağlayacaklar? Stop and start yani fren gücünü geri kazanım özelliğinin hdi motorlarıyla entegre edilip, hdi ünitenin daha verimli hale gelmesi için gerekli ayarlamalarından sonra ortaya çıkan BlueHDİ motorlarla sağlayacak. Bu motor citroen c5, peugeot 508 gibi d segmenti fransızlarda sağladığı verimlilikten sonra öne çıkmıştı. Motorun kullanım alanı hafif ticariye kadar genişletildi. Aslında fransa’da bu ünite berlingo için kullanılıyordu. Bu facelift dokunuşundan sonra da ülkemize gelmesini bekleyeceğiz.

Bu aracı tamamen ticari amaçlı kullanacaklar içinde bilgilendirme yapayım. Panelvan modelinde dizel seçeneklerde 75 beygirlik HDi ve e-HDi, 90 beygirlik HDi ve e-HDi, birde 115 beygirlik HDİ motor sunulacak. Ayrıca 95 beygirlik VTİ benzinli motora da yer verilecek. Fakat ülkemize daha önce gelmedi, şimdi de geleceğini pek sanmıyorum.

Birde bu seçeneklere ek olarak 2015 yeni citroen berlingo için elektrikli motor sunulacak. Bu ünitenin kalbinde yer alan piller sayesinde elektrikli berlingo 67 beygir 200 nm tork güç üretecek ve aracı 170 km kadar yol götürebilecek. Maksimum olarak ise 110 km/s hıza ulaştıracak.

Daha fazla detay için 5-15 Mart tarihleri arası gerçekleşecek olan 2015 cenevre auto show etkinliğini bekleyeceğiz. Büyük bir fuar bizleri bekliyor. Yeni berlingo da orada netleşip detaylanacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }