Oto Kokpit

2015 Mansory Porsche Cayenne Turbo S

2015 Mansory Porsche Cayenne Turbo S
Lüks SUV sınıfının en tehlikeli araçlarından birisi olan porsche cayenne turbo s, ürettiği yüksek güç ve sportif tasarımıyla bu sınıfta olan rakiplerinin fazlasıyla canını yakıyor. Makyajlanan kasasıyla çok daha ilgi çekici olan araç, modifiye firmalarının elinde çok daha tehlikeli hale dönüşebiliyor. Bunu başarıyla yapabilen ender firmalar var, bunlardan birisi de ingiliz tuner mansory.

2015 mansory porsche cayenne turbo s ile tekrardan karşımıza çıkan tuner, aracı tepeden tırnağa kadar kendince işlemiş. Yalnız body kitte abartılar öne çıkmış. Onu en başta belirteyim. Bu abartılı komple body kit kapsamında karbon fiber ön kaput, yeni ön tampon, genişletilmiş ön ve arka çamurluklar, yan etekler, yeni arka tampon, yine karbon fiberden yapılmış arka difüzör, tavan çıtası, tavan ve bagaj üstü spoyler yer alıyor. Buna ek olarak bide jant değişimi var. 23 inç jant ile taçlandırılan bu araçta 315/25 R23 ebatında lastikler kullanılmış. Mansory, cayenne turbo s’in üzerine yaşam alanına dışından daha da düşmüş. Mansory imzasının çoğu yerde öne çıktığı bu değişimde yeni spor deri koltuklar, yeni kokpit döşemesi, direksiyon simidi, tavan halısı, kapı direkleri ve kapı iç alanları hatta tavan bile değiştirilmiş.

Mansory porsche cayenne turbo s üzerindeki asıl ilgi çekici yenilik tabi ki kaput altında yapılmış. Fabrika çıkışlı cayenne turbo s 4.8 litrelik V8 motoruyla 570 ps 800 nm tork üretip 4.1 saniye de 0’dan 100 km/s hıza ulaşıyor. 2235 kg ağırlığındaki bu aracın maksimum hız ise 284 km/s olarak belirtiliyor. Standart değerleriyle bile asfalt kurutucu olan cayenne turbo s, mansory’nin sihirli parmaklarının ona değmesinden sonra adeta savaş makinesine dönüşmüş. 800 ps 1050 nm tork güce ulaşan mansory porsche cayenne turbo s, ürettiği bu fazla güç sayesinde 0-100 km/s hızlanmasını 3.8 saniye de tamamlarken maksimum 300 km/s hıza ulaşıyor. İngiliz firma yine yapacağını yapmış ve nefes kesici SUV’yi yollarla buluşturmuş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }