Oto Kokpit

Magic Body Control Nedir? Nasıl Çalışır?

Magic Body Control Nedir? Nasıl Çalışır?

Mercedes’in geçtiğimiz yıllarda tavukla çektiği ilgi çekici reklamını hatırlıyorsunuzdur. Jaguar ile çok çekişmeli düello yaşanmıştı. Mercedes’in bu reklam ile lanse ettiği büyüleyici özelliğin adı Magic Body Control idi. Son yılların en gelişmiş süspansiyon sistemi olarak tanıtılan ve S segmentinin çıtasını bir üst seviyeye taşıyan bu özelliğin ne olduğunu ve nasıl çalıştığını buyurun öğrenelim.


Magic Body Control

Magic Body Control Nedir?
Mercedes’in, W222 kodlu yeni nesil S Serisinde sunduğu ve ABC (Active Body Control) yani aktif gövde kontrol sistemi olarak geçen üstün süspansiyon kontrol sisteminin taa kendisidir. Türkçe karşılığı Sihirli Gövde Kontrolü anlamına gelen bu özellik orta konsolda yer alan ABC tuşu ile aktif hale getirilebiliyor. Peki konfor delisi olanları mest edecek Magic Body Control adlı bu harika özellik nasıl çalışıyor? Buyurun onu da öğrenelim.

Magic Body Control Nedir?

Magic Body Control Nasıl Çalışır?
Otomobiller, artık insanlar gibi gözlere sahip. Bizim gibi görüp algılayabiliyorlar. Yani otomobillerin sahip olduğu kameralar sayesinde çevresinde olup biteni görüp yüksek teknolojiye sahip elektronik beyin sisteminde bunları işleyebiliyor. Yıllar yılı geliştirilen bu özellik, 2014 yılında Mercedes-Benz tarafından ailenin amiral gemisi S Serisine yerleştirildi. İç aynanın üst kısmında yer alan kameralarla S serisi çevrede olan biteni analiz ediyor. Adaptif hız sabitleyici, yaya algılama, otomatik frenleme gibi birçok özelliğinde kullanılmasına yarayan bu kameralar yoldaki her türlü zemini analizde ediyor ve aracın beynine anlık olarak iletiyor. Herhangi bozuk zemin karşısında süspansiyonları uyarıp gövdeyi stabil tutarken çukurun sönümlemesini süspansiyonlar gerçekleştirip aracın gövdesine mümkün olduğu kadarınca yansıtmamaya çalışıyor. Bu da Mercedes’in uçan halı efektine sahip üstün seviye konfor yapısını çok daha üst noktaya çıkarmış oluyor. Magic Body Control, 15 metreye kadar yolu tarayan ve 130 km/s hıza kadar aktif olarak çalışan bir özellik. Konuyu daha iyi anlamak adına aşağıdaki videoları dikkatlice izlemenizi tavsiye ederim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }