Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Peugeot 208 Geliyor

2019 Yeni Kasa Peugeot 208 Geliyor

Fransızlar B segmentindeki kozlarını ileri sürmeye devam ediyor. PSA’nın Yeni C3 hamlesine karşı Almanlar Ibiza’yı sürdü. Gözler Yeni Kasa Peugeot 208‘e çevrildi. Yepyeni platform, geliştirilmiş yeni nesil motorlar ve tepeden tırnağa değişmesi beklenen tasarımla Yeni 208 hakkındaki bilgilere daha yakından bakalım.

2019 Yeni Kasa Peugeot 208

Peugeot’nun yollara çıkaracağı yeni b segmenti modeli yine 208 adıyla satılacak. Peki neden 208? Peugeot markasının b segmenti hatchback sınıfında en çok satan modeli 206 olmuştu. 206 modelinin üretimi 1998 yılında başladı ve dünya genelinde 2012 yılına kadar devam etti. Bu süreçte 9 milyon adetle ciddi satış gerçekleşti. Yollarda çokça gördüğümüz bu otomobilin pabucu 2006 yılında dama atıldı ve 207’ye üretime girdi. Bu araçta 4 milyondan fazla sattı. Fakat 2012 yılında üretim bandından inen 208 modelinin şuana kadar ki satış rakamları 2 milyon bile olmadı. Bu yüzden 209 yazıp gitmek yerine Yeni Kasa Peugeot 208 olarak adlandırılacak ve araç CMP adlı yeni platform da üretilecek.

Yeni nesil 208 hakkında şimdilik kesin bilgiler yoktur. Fakat b segmentini ele alacak olursak aracın uzunluk bakımından 4 metreyi aşacağını düşünüyorum. Zaten beklentilerde bu yönde oluyor. Diğer beklenti ise donanım konusu. Yeni nesil fiesta, micra, ıbiza ve rio gibi rakiplerine baktığımızda üstün donanımlarla geldiler. Eğer Peugeot bu sınıfta satış rakamlarını artırmak istiyorsa mutlaka donanıma ciddi ağırlık verip C sınfını kıskandıracak özellikleri bu aracında sunması gerekli. Tabi yapması gereken sadece bu değil. Araç minimal kokpit tasarımına sahipti. Bunu i-Cockpit adlı teknolojisi ile geliştirmesi, yeni 208 için rakiplerine karşı önemli avantaj sağlayacaktır.

Yeni Peugeot 208 motor seçenekleriyle de iddialı gelecek. Yeni nesil 1.5 litrelik BlueHDi dizel motorlar, geliştirilmiş 1.2 litrelik PureTech turbo beslemeli motorlar ve eğer söylentiler doğruysa yine bu 1.2 litrelik turbodan yararlanılarak 200 beygir civarındaki ünitede bekleniyor. Bunun yanı sıra tamamen elektrikli motorlu 208 modelinin de caddelerde gezeceği planları yapılıyor. Peugeot gibi bir marka için bunlar zor değil. PSA grubu her geçen gün etki alanını genişleterek sektörde ciddi adımlar atıyor. Bakalım gelecekte bizi neler bekliyor. Şimdilik araç hakkında aktaracaklarım bu kadar. Yeni bilgiler için bizi takipte kalın. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz. Bu arada yukarıdaki fotoğraf aracın resmi görseli değildir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }