Oto Kokpit

2019 Yeni Kasa Chevrolet Corvette C8 Detaylanmaya Başladı

Chevrolet markasının hızlı ve efsane modellerinden birisi olan Corvette, 8. jenerasyonu ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Yeni kasa corvette c8, biraz erken geliyor. Şuan yollarda olan C7 versiyonu 9 sene beklemişti. Fakat markanın geçmişinde bu erken değişimler yapıldı. Buyurun detaylara geçelim ve araç hakkında çok daha fazlasını aktarayım.

2019 Yeni Kasa Chevrolet Corvette C8

Yeni kasa chevrolet corvette c8 detaylarına geçmeden önce şöyle tarihte bir yolculuk yapalım ve Amerikan süper spor otomobil tarihine damgasını vuran bu aracı daha iyi anlayalım. 1953 yılında C1 kodlu Corvette üretildiği zaman cabrio olarak lanse edilmişti. Zamanının en havalı araçlarından birisi olarak öne çıkan spor otomobil, 1963 yılında yerini C2’ye bıraktı. O fazla yollarda kalmadı. Sadece 4 yıl üretildi ve 1968 yılında C3 yollara çıktı.Yeni kasa chevrolet corvette c8 detaylarına geçmeden önce şöyle tarihte bir yolculuk yapalım ve Amerikan süper spor otomobil tarihine damgasını vuran bu aracı daha iyi anlayalım. 1953 yılında C1 kodlu Corvette üretildiği zaman cabrio olarak lanse edilmişti. Zamanının en havalı araçlarından birisi olarak öne çıkan spor otomobil, 1963 yılında yerini C2’ye bıraktı. O fazla yollarda kalmadı. Sadece 4 yıl üretildi ve 1968 yılında C3 yollara çıktı. Muscle Car dünyasında apayrı yer edinen C3 Corvette, 1982 yılına kadar üretildi. 1984 yılına geldiğimizde C4 kasa çıktı. Açıkçası en çirkin Corvette buydu. Yine de 12 yıllık üretim süreci yaşadı. Takvimler 1997 yılını gösterdiği zaman O heybetli Amerikan spor otomobili hatları C5 ile atılmış oldu. Araç resmen tepeden tırnağa hazırlandı. Alt yapıda ciddi geliştirmeler gerçekleşti. Yeni aerodinami, yeni süspansiyon sistemi, iyileştirilmiş yakıt sistemi, güçlü motorlar ve çok daha fazlası vardı. 2004 yılında kadar üretilen bu otomobil bir yıl sonra en şık Corvette modellerinden birisi olan C6 kasaya bıraktı. Amerikalılar bu araçta 7.0 litrelik kamyon motoru gibi devasa ünite kullandı. 505 beygir güç aldılar ve otomobille 300 km/s hıza çıkmak çok kolaydı. Daha sonra ZR1 adlı özel versiyonunda 6.2 litrelik motor kullandılar. 636 beygir 819 nm tork güç aldılar. Tek kelimeyle spor otomobil dünyasında şov yaptılar. 8 yıllık üretimden sonra söz sırası 7. jenerasyondaydı. 2014 yılında yollara çıkan C7 Corvette, gelmiş geçmiş en şık modellerinden biri olarak karşımıza çıktı. Z06 versiyonunda 650 beygir güç aldılar. Fakat bu arada rakipleri de kendini çok geliştirdi. Chevrolet’te durma niyetinde değil ve 2019 Yeni Chevrolet Corvette C8 ile karşımıza çıktı.

Chevrolet Corvette C8

Yeni nesil C8‘in üretimine 2019 yılında başlanıp 2021 yılında yollarda olması planlanıyor. Tabi geliştirmelerine şimdiden başlandı. Kamuflajlı şekilde prototipinin testleri yapılıyor ve bu esnada casus kameralara da yakalanıyor. Markanın bu geliştirmeleri devam ederken araç hakkındaki dedikodular ve sızan bilgilerde internette dolaşıyor. Bunlar arasında motor seçenekleri son zamanlarda en çok konu başlıkları arasında öne çıkıyor. LT2, LT6 ve LT7 kodlu motorların sunulacağı söyleniyor. Yeni Camaro Z28’de sunulacak olan 700 beygirlik V8, yeni kasa corvette modeline de can verebilir. Öte yandan bu ünitelerden birisi de hibrit destekli olacağı da söyleniyor. Şimdilik GM firması Chevrolet Corvette C8 hakkında bilgi sızdırmamaya özen gösteriyor. Yani daha fazlası için beklemedeyiz. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Haberdar olmak bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }