Oto Kokpit

2018 Yeni Volvo XC60 Polestar Özellikleri ile Tanıtıldı

Volvo’nun performans versiyonlarını üreten Polestar, ailenin yeni modelleri üzerine geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu sefer Yeni Volvo XC60 Polestar ile karşımıza çıktı. Motor ve şanzıman iyileştirmesini içeren bu özel versiyonun buyurun detaylarına geçelim.


2018 Yeni Volvo XC60 Polestar

Aracın detaylarına geçmeden önce Polestar hakkında kısa bilgi aktarayım. Bu firma Volvo’ya bağlı olarak İsveç’teki fabrikada yıllardır performans versiyonlarını üretiyor. Tıpkı Mercedes’in AMG Performansı gibi. İsveçli firma, yeni nesil Volvo XC60 için T8, T6, T5, D5 ve D4 modellerini kapsayan motor ve şanzıman performansı üzerine iyileştirmeler yapmış. Motordaki güç-tork eğrisine kafa yorup verimliliği artırma adına aracın DNA’sını bozmadan daha fazla güç ve daha iyi vites geçişi için çalışmış. Şimdilik 5 farklı versiyon için bütün teknik bilgileri paylaşmadığını üzülerek belirteyim. Fakat en çok merak edilecek olan XC60 T8 için birkaç bilgi paylaşmış. Bildiğiniz üzere bu araç tanıtıldığı zaman Volvo’nun XC60’da sunduğu en güçlü versiyonu T8 modeliydi. Twin Engine ünitesi 2.0 litre benzinli ve elektrikli motoruyla toplamda 407 ps güç üretiyordu. Volvo XC60 Polestar ile bu güç 421 ps’e ulaştı. Üstelik bu güç artışı sonrasında elektrikli aracın menzili korunmuş ve ortalama tüketim ise sadece 2.1 litre olarak kalmış. Bunun haricinde başka bilgi yoktur.

2018 Yeni Volvo XC60 Polestar Donanımları

Gönül isterdi ki 2018 Yeni Volvo XC60 Polestar için yeni jant modelleri, R-Design paketi kıskandıracak body kit, yeni iç mekan kombinleri gibi birçok uygulama yapılsın. Fakat firmanın asıl amacı güncel Volvo modellerini daha performanslı ve etkin kullanıma hazırlamak. Bunu da başarıyorlar. Ötesini de modifiye firmalarına bırakıyorlar. Aktaracaklarım bu kadar. Şuk şık premium kompakt SUV’nin fotoğraflarına göz atalım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }