Oto Kokpit

2018 Yeni Volkswagen Atlas Teknik Özellikleri Açıklandı

Volkswagen, geçtiğimiz günlerde yepyeni SUV modelini tanıttı. 2018 Yeni Volkswagen Atlas ile karşımıza çıkan firma, sektördeki üyelerinin arasına birini daha kattı. 2013 yılında ABD’de tanıtılan volkswagen crossblue konsepti’nin seri üretime yansıması olan bu aracı yakından tanıyalım.

2018 Yeni Volkswagen Atlas Teknik Özellikleri
Volkswagen Atlas, ağırlıklı olarak ABD, Rusya ve Orta Doğu pazarına hizmet etmesi için üretildi. Tasarım yapısı itibariyle geniş ve kare formlu hatları onu ağır başlı SUV olarak gösterse de iç mekanda sade, şık ve abartıya kaçmayan kokpit tasarımı dikkat çekiyor. Tamamen led aydınlatma yapısı ile teknolojik izler veren bu araç, Volkswagen Dijital Kokpit konseptinin yeni üyesi olarak yaşam alanında daha fazla dikkat çekiyor. Bunda dijital gösterge paneli ve dokunmatik multimedya ekranının etkisi yüksek.

2018 Yeni Volkswagen Atlas modelinin konfor ve güvenlik donanımları da ilgi çekiyor. 7 koltuklu oturma yapısında kullanıcısına ve yolculara Fender adlı premium ses sistemi ile 480 watt rms ses çıkış gücü ile müzik keyfi yaşatacak olan bu araç, Adaptif hız sabitleme özelliği ile sürücüsünün konforunu üst seviyeye çıkaracak. İleri çarpışma uyarı sistemi sayesinde dalgınlığınızın kurbanı olmanızı engelleyecek olan VW Atlas, arkadaki araçlardan bile sizi haberdar edecek. Ayrıca şerit takip sistemi ve kör nokta uyarı özelliği de cabası. Yani güvenlik olarak da bir o kadar iddialı araçtan söz ediyoruz.

Yeni Volkswagen Atlas Ne Zaman Çıkacak?

Gelelim Yeni Volkswagen Atlas Teknik Özelliklerine
4Motion yani dört tekerden çekiş sistemi ile üretilen bu SUV modelinin boyutları ile teknik kısma başlayalım. 5037 mm uzunluk, 1979 mm genişlik ve 1768 mm yüksekliği ile yeni Audi Q7 ebatlarında olan bu araç için iki motor seçeneği sunulacak. Bunlardan birisi 2.0 litre TSi benzinli ünite olacak ve 238 ps güç sunacak. Bir diğer ise Volkswagen’in efsane motoru VR6 benzinli ünite olacak. 3.6 litrelik V6 bu ünite 280 ps güç sunacak. İki ünitede 8 ileri çift kavramalı yarı-otomatik şanzımanla yollara çıkacak.

Yeni Volkswagen Atlas

Peki Volkswagen Atlas ne zaman yollara çıkacak? Açıklanan bilgilere göre 2017 yılı sonuna doğru Rusya ve Orta Doğu pazarı için satışa sunulması planlanıyor. Ülkemiz için bu konuda herhangi bilgi yoktur. Büyük bir ihtimal özel siparişli Volkswagen modelleri listesinde yerini alacak. Şimdilik bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça konuyu detaylandırırım. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }