Oto Kokpit

2018 Yeni Skoda Kodiaq Sportline Teknik Özellikleri Açıklandı

Skoda’nın SUV sınıfına en güzel hediyelerinden birisi olan “Kodiaq“, ülkemizde yollara çıkmak için gün sayarken, marka Yeni Skoda Kodiaq Sportline versiyonuna da kavuştu. Artık daha sportif ve daha özel hatlara sahip olan bu aracı, buyurun yakından tanıyalım.

2018 Yeni Skoda Kodiaq Sportline

2017 cenevre otomobil fuarında boy göstermesi beklenen araçlar listesine giren Yeni Skoda Kodiaq Sportline, tıpkı Superb modelinde olduğu gibi özel detaylara sahip. Tahmin edeceğiniz üzere bu ilk detay kırmızı kaporta renginin üzerine siyah alanlar oluyor. Buna 19 inç alaşımlı jantlar standart olarak eşlik ediyor ama opsiyon listesinde 20 inçlik jantlar da var. Tabi Kodiaq Sportline ile öne çıkan tek farklılıklar bunlar değil. Donanım kısmında diğer detaylara devam edelim.

Yeni Skoda Kodiaq Sportline Donanımları

Yeni Skoda Kodiaq Sportline Donanımları
Bu araçta elektrikli olarak ayarlanabilen ve katlanabilen yan aynalar, led iç ambiyans aydınlatması, spor koltuklar, alcantara kumaş kullanımı, gümüş renkte dikişlere sahip paspas seti, gibi özellikler sunuluyor. Ayrıca 9.2 inçlik multimedya ekranı üzerinden oldukça kapsamlı multimedya deneyimi yaşatılıyor. Kodiaq Sportline modelinin yaşam alanında sportiflik her detay da vurgulanmaya çalışılmış. Mesela gösterge de g kuvveti, turbo basıncı, motor yağ sıcaklık gibi değerleri tıpkı spor otomobillerde olduğu gibi bir arada görüntülenmesi sağlanıyor. 3 farklı sürüş modu ile gelen bu aracın güvenlik donanımlarında ise adaptif hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi, arka çapraz trafik uyarı sistemi, yaya algılama ve otomatik frenleme özelliği, otomatik park sistemi, aracın etrafını 360 derece görüntüleme özelliği gibi üstün yetenekler yer alıyor. Tabi bunlar arasında teknik veriler de büyük merak uyandırıyor. Onlara da bakalım.

Yeni Skoda Kodiaq Sportline Türkiye Fiyatı

2018 Yeni Skoda Kodiaq Sportline Teknik Özellikleri
İki dizel ve iki benzinli motor seçeneği ile sunulan aracın bütün versiyonlarında dört tekerden çekiş sistemi standart olarak geliyor. Motor seçeneklerine bakacak olursak;
1.4 TSI 150 ps ünite ile bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 9.8 saniyede tamamlayıp 197 km/s maksimum hıza ulaşıyor. Buna rağmen ortalama da ise sadece 6.8 litrelik yakıt tüketiyor.
Benzinlinin en güçlü versiyonu olan 2.0 TSi 180 ps motor seçeneği ise 0-100 km/s aralığını 8 saniye de tamamlayıp 207 km/s son hızı görüyor ve 100 kilometre de ortalama 7.3 litrelik yakıt tüketimi söz konusu.

Dizel cepheye geçtiğimizde ise 2.0 TDi 150 ps modeli 0-100 km/s aralığını 9.5 saniye de tamamlayıp 197 km/s maksimum hıza çıkıyor. Ortalama yakıt tüketimi ise 5.3 litre.
Daha güçlü olan 2.0 TDi 190 ps versiyonu ise 8.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşıp son hızda 210 km/s değerini görüyor. Ortalama tüketim ise 5.7 litre.

Tabi bunlar fabrika değerleri. Şimdilik 2018 Yeni Skoda Kodiaq Sportline hakkında aktaracaklarım bu kadar. Aracın fiyatı hakkında şuan bilgi yoktur. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }