Oto Kokpit

2018 Yeni Opel Insignia GSi Özellikleri İle Tanıtıldı

GSi efsanesi kaldığı yerden devam ediyor. Markanın yıllar yılı hızlı yüzünü temsil eden ve uzunca süredir OPC modeline yerine bırakan bu seri, 2018 opel insignia gsi ile yeniden gün yüzüne çıktı. İkinci nesil Insignia üzerine temellendirilen ve markanın sportif kimliğini öne çıkaran bu araç, mevcut motorlar arasında en güçlüsü olarak lanse edilen 260 ps güç birimini kullanıyor. Herkes OPC versiyonunu beklerken bu aracın çıkışı oldukça şaşırtıcı oldu. Buyurun detaylara geçip daha yakından tanıyalım.

2018 Yeni Opel Insignia GSi Teknik Özelikleri

GSi efsanesi Manta, Kadett gibi modellere uzansa da benim aklımda daima Astra ile canlanmıştır. F kasanın SFi motorlu versiyonu temiz şekilde bulsam alırım. O derece ilgim vardı. Opel’in GSi (Grand Sport Injection) serisi Corsa modeliyle de devam etti ama daha sonrasında OPC adı kullanılmaya başlandı. Ondan sonrada bu adı pek duyamadık. Fakat Yeni Opel Insignia GSi, ile efsane geri döndü. Standart Insignia modelinde göre ön tampon, yan etekler, arka tampon, difüzör, egzoz çıkışları ve bagaj üstü spoyler gibi body kitle ayrılan ve Michelin Pilot Sport 4 S lastiklerin eşlik ettiği 20 inçlik jantlara sahip olan bu araç her detayında sportiflik adına hizmet etmek için üretildiğini vurguluyor. Bu araçta özellikle arka tasarım çok dikkatimi çekti.

2018 Yeni Opel Insignia GSi Ne Zaman Çıkacak?

Spor şasi üzerine temellendirilen 2018 opel insignia gsi, önceki hızlı Insignia modellerinden daha iddialı olarak üretildi. Bir kere 2.8 V6 turbo motorlu Insignia OPC modelinden 160 kilogram daha hafif kasaya sahip. Bu hafifliği şuan hali hazırda yer alan 2.0 litrelik turbo benzinli 260 ps 400 nm tork güç üreten motorla destekliyor ve 8 ileri otomatik şanzımanla kullanıcının karşısına çıkmak için tamamen hazır vaziyette bekliyor. Performans verileri açıklanmadı. Fakat dört tekerden çekiş sistemli standart versiyonu 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniye’de gerçekleştiriyordu ve 250 km/s son hıza ulaşıyordu.. Bu araçta dört tekerden çekiş sistemine sahip olduğu için performans değerlerinin pek değişeceğini sanmıyorum. Bu arada yakıt tüketim değerleri açıklandı, onu aktarayım. Insignia GSi 100 kilometre bazında şehir içinde 11.2 lt, şehir dışında 7.1 lt ve ortalama da ise 8.6 lt yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.

2018 Yeni Opel Insignia GSi Türkiye

Opel Insignia GSi özelikleri adına fazla bilgi aktarılmamış olsa da bir takım donanım bilgileri açıklandı. Insignia üst donanımı ile kullanıcıya sunulacak olan araç, 345 millimetrelik Brembo frem diskleri, AGR sertifikalı spor deri koltuklar, spor deri direksiyon simidi ve iç mekanda bazı detaylarda sportif ayrıntıları barındıracak. Zaten bunun fazlası da beklenmiyor. Genel olarak anlatacaklarım bu kadarla sınırlı. Fiyat ve teknik bilgi konusunda gelişme olursa yazıyı güncellerim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }