Oto Kokpit

2018 Yeni Mercedes-Benz CLE Geliyor

Mercedes’in bünyesindeki otomobiller, bir sonraki kasalara geçiş yaparken isim değiştirmeye başladı. Bunu Özellikle SUV ailesinde gördük. Şimdi de fastback modeli Mercedes-Benz CLS’te gerçekleştiriyor. Bir süredir yenilenmesi beklenen araç, karşımıza hem yeni bir tasarım hemde isim ile gelecek. Bütün beklentileri ile işte 2018 Yeni Mercedes-Benz CLE ve detayları…

2018 Yeni Mercedes-Benz CLE

2019 Yeni Kasa Mercedes-Benz CLS (MK3) Teknik Özellikleri ile Tanıtıldı

Mercedes CLS, 2004 yılında W219 kasa kodu ile karşımıza çıktığı zaman çok ilgimizi çekmişti. “E serisi daha lüks olsun ama sportifliği ile bütün ilgileri üzerine çeksin” diyenlerin aracı olan bu premium otomobil, 2011 yılında W218 kasasıyla işi çok daha ileri boyuta taşıdı. Tasarım değişti, hem güçlü hemde ekonomik motorlara kavuştu. Hatta birde station wagon kasasıyla hitap ettiği kitleyi de genişletti. İkinci jenerasyon üzerinden 6 yıl kadar zaman geçti. Bu arada facelift operasyonu geçirip görünümde değişim de yaşadı. Fakat kasa değişimi için bir türlü bilgi edinemedik. Vee sonunda Alman üretici bu konuda sessizliğini bozdu ve bu aracını Yeni Mercedes-Benz CLE olarak devam edeceğini açıkladı.

2018 Yeni Mercedes-Benz CLE Teknik Özellikleri

E serisinden her zaman çok başka tasarıma sahip olan CLS’in adını değiştirdikten sonraki halini sizler kadar en az bende merak ediyorum. Tasarımı büyük merak konusu ama teknik alanda beklentilerimiz az çok tutacaktır. Mesela şanzıman konusunda 9 ileri g-tronic kaçınılmaz olacaktır. Motor seçeneklerinde yine tahmini zor olmayan ve ülkemiz kullanıcısını da çokça ilgilendiren bir yenilik bekliyor. E serisi için artık terk edilmeye başlanan 2.1 litrelik turbo dizel ünite, yerini yeni nesil 2.0 lt 4 silindirli turbo dizel motora bırakmıştı. İşte bu motor Yeni Mercedes CLE Serisine de hayat verebilir. Bununla birlikte donanım da beklediğim bir özellik var. O da yeni e serisine dahil edilen Magic Body Control özelliği olacaktır. Her ne kadar sportif karakterli aracı konuşuyor olsak da Yeni Mercedes CLE modeli E serisi kadar premium otomobil olduğu için bu donanıma yer verileceğini düşünüyorum. Şimdilik beklentilerim bu yönde. Aracın hakkındaki gelişmeleri takip ediyorum. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }