Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Toyota Supra Geliyor

Spor otomobil dünyasının en özel parçalarından toyota supra, 5. nesil temsilcisi ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Tabi bu aşamada geliştirmeler sürerken test aşaması da gerçekleşiyor. O anlarda casus kameramanlardan kaçmadı ve 2018 yeni toyota supra görüntülendi. Bu durum sizleri olduğu gibi beni de heyecanlandırdı. Hadi detaylara…

Yeni Kasa Toyota Supra

Toyota Supra efsanesini daha önce sitemizde detaylıca anlatmıştım. Buradan aracın geçmiş versiyonları hakkında kısa bilgiler edinebilirsiniz. Fakat ben yine de tarihsel birkaç bilgi aktarıp 5. jenerasyonu supra’nın detaylarını paylaşayım. Şuan spor otomobil dünyasının efsaneleşmiş ismi olan Toyota Supra, 1978 yılında ilk kasası ile yollara çıktı. Yeniliklerin arasını kısa tutarak 1992 yılına kadar gelen Japon efsanesi, asıl bombayı 90ların başında A80 kodlu MK4 supra ile patlattı. Tasarımı ve güçlü motoru kelimenin tam anlamıyla japon harikasıydı. Bu otomobili benim gözümde harika kılan en büyük etken kullandığı motorla aldığı performans olmuştur. Seneler öncesinde üç litrelik çift turbo beslemeli motor kullanıp 320 beygir güç alınıyor. Tabi her şey o gücü üretmekle bitmiyor, 0-96 km/s hızlanmasını da 4.6 saniyede tamamlıyordu. Saygı duyulacak bir otomobildi ve hala bu aracı caddelerde görünce heyecanlanırım. Zaten kaputu altındaki motorun üst düzey projelerde sıkça kullanıldığını ekstradan belirtmeme gerek yok.

Yeni Kasa Toyota Supra Ne Zaman Çıkacak?

Artık asıl mevzumuza geçelim. Toyota supra mk5 geliyor. Üzerine çok haber yapıldı. Beklentilerde yüksekti. Bizi çok bekletti ama sonunda casus kameralara ilk prototipi yakalandı. Bu ne demek oluyor? Efendim, 2018 yeni kasa toyota supra üretildi ve test hazırlıklarına başlandı. BMW Z5 ile aynı platformu paylaşacak olan Japon efsanesi, tasarım olarak farklı gelmesini umuyorum.

Aracın geliştirilmesi aşamasında 1400 kilogramın altında yeni supra modelinin yollara çıkması için çalışıldığı bilgisi yer alıyor. Tabi tek konu ağırlık değil. Şanzıman ve motor için büyük soru işaretleri kafalarda dolaşıyor. BMW cephesinin böyle bir otomobilde birçok motor seçeneği sunacağını düşünüyorum. En azından 4.0 litrelik V8 yüksek ihtimaller arasında yer alıyor. Buna ek olarak ZF şanzımanı da tahmin etmek zor değil. Fakat Japon cephesi nasıl bir anlaşma yaptı bilemiyoruz. CVT şanzımanla kombine şekilde çalışacak ne tür motor kullanacaklar merakla bekliyoruz. Umarım Supra’nın mazisine layık olacak model yollara çıkar.

2018 yeni kasa toyota supra ne zaman yollara çıkacak?
Aracın 2017 yılı içerisinde yollara çıkması bekleniyor. Fakat Z5 için 2017 yılı sonu gösteriliyor. Şuan net tarih verilmiyor. Fakat 2017 yılı içerisinde kendisini göstereceğini söyleyebilirim. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Facebook sayfamız üzerinden takip ederek gelişmelerden haberdar olabilirsiniz: facebook.com/otokokpit

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }