Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Suzuki Swift Teknik Özellikleri Açıklandı

4. jenerasyon Suzuki Swift ile daha önce sizleri tanıştırmıştım. Şimdi ise en ince detayına kadar aracı tanıma zamanı geldi. Motor seçeneklerinden boyutuna, donanımlarından fotoğraflarına kadar birçok detayı ekledim. İşte Yeni Kasa Suzuki Swift:

2018 Yeni Kasa Suzuki Swift Özellikleri
Yeni Kasa Suzuki Swift Teknik Özellikleri

Markanın B segmentindeki 4. nesil temsilcisi olan bu araç, bir önceki versiyonuna göre kasa olarak hafifleyerek karşımıza çıktı. Ayrıca boyutsal olarak da belirgin değişimler yaşadı. Önceki versiyonunda aks aralığı 2430 mm idi. Şimdi ise 2450 mm‘ye yükseldi. Bu artış uzunluğa yansımamış ama bagaj alanı 211 litreden 265 litreye çıkmış. Dingil mesafesi artmasına karşın uzunluğun 10 mm kısalarak 3840 mm kalması olumsuz bir gelişme olmamış. Hatta B segmenti bir aracın amaçları dışına çıkılmadığı için başarılı değişim olarak yorumlayabiliriz. Öte yandan genişlik 40 mm artarak 1735 mm ve yükseklik ise standart kasa da 15 mm düşerek 1495 mm olmuş. Standart dedim, çünkü bu aracın 4WD yani dört tekerden çekişli seçeneği de var. Onun yüksekliği 1520 mm. 4WD konusuna geleceğim. Ama motor seçeneklerine de bir bakalım.

2018 Yeni Kasa Suzuki Swift Türkiye Fiyatı

Bu araç için daha önceki yazımda belirttiğim motor seçenekleri üzerinde küçük değişimler oldu. 1.0 litre Boosterjet turbo benzinli motorun geleceğini söylemiştim. Güç değerleri 111 PS 170 nm tork olarak açıklandı. 5 ileri manuel şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 10.6 saniye de tamamlayan bu üniteli Swift 195 km/s son hıza ulaşıyor. Eğer 6 otomatik şanzımanla alacak olursanız beygir gücü aynı kalıyor ama tork 160 nm olarak kataloğa yansıyor. Fakat kalkış hızı bu aracın daha hızlı. Öyle ki 0-100 km/s hızlanması 10.0 saniye olarak açıklandı. Fakat son hız 190 km/s. Bu motorun yanı sıra birde 1.2 litrelik atmosferik benzinli motor açıklandı. Daha önce aktardığım 1.4 litre 4 silindirli turbo benzinli 140 ps 220 nm tork güç üreten motordan henüz ses yok. Onun detayları açıklanırsa burada yer vereceğim.

Yeni Kasa Suzuki Swift Motor Seçenekleri

En Büyük Kozu 4WD (ALLGRIP AUTO)
2018 Yeni Kasa Suzuki Swift için aktaracağım en önemli özellik allgrip auto adıyla tanıtılan 4WD yani dört tekerden çekiş sistemi. Aracın tanıtımında yapılan açıklamaya göre bu özellik sadece 1.2 litrelik 90 PS 120 nm tork üreten atmosferik benzinli motor da sunuluyor. Bu ünitenin iki çekişli modelinde 0-100 aralığı 11.9 saniyede tamamlanırken, 4 çekişli versiyonda ağırlığında etkisiyle bu değer 12.6 saniye olarak gerçekleşiyor. Fakat yoldaki tutunma karakteri ve sürüş keyfi çok daha farklı olacağını tahmin ediyorum. Ön tanıtımda fazla bilgi paylaşılmadığı için detaylara giremiyorum. Fakat 4WD sistemini merakla beklediğim 1.4 litrelik turbo beslemeli motorla daha güçlü şekilde getirirlerse b sınıfı hot hatch dünyasında çok ses getirir. Bekleyip göreceğiz.

2018 Yeni Kasa Suzuki Swift Türkiye

Donanımları da bir o kadar ilgi çekici
Genel olarak donanımlara da bakalım. Yeni Swift modelinde 16 inçlik jantlar, ledli farlar, Apple CarPlay ve Android Auto destekli multimedya sistemi, 4.2 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, dijital klima, usb-aux girişi, fonksiyonlu deri direksiyon simidi gibi özellikler yer alıyor. Fakat B segmentindeki gelişimlere uyum sağlayan bu araçta güvenlik özellikleri daha dikkat çekiyor. Öyle ki yeni kasa suzuki swift modelinde yer alan monoküler kamera sayesinde şerit takip sistemi, trafik işaretlerini algılama özelliği, 5 ile 100 km/s aralığında çalışan öndeki aracı algılama ve otomatik frenleme asistanı, 40 ile 160 km/s hızları arasında çalışan adaptif hız sabitleyici gibi özellikler kullanılabiliyor. Bu özellikleri abartılı olarak düşünenler olabilir. Fakat rakipleri arasında yer alan yeni nesil nissan micra ve yine yeni kasa ford fiesta modelleri D segmenti araçları kıskandıracak donanımlarla dünya pazarında satışa sunuldu. Durum böyleyken yeni nesil Swift rakipleriyle mücadele etmesi için bunlara yer vermesi şarttı. Onu da yerine getirmiş gibi duruyor. Fakat onun en büyük artısı yukarıdaki başlıkta belirttiğim üzere sürekli dört tekerden çekiş sistemine yer vermesidir. Bu konuda önceki yıllarda Avrupa pazarında bileğini bükecek bir başka otomobil markası yoktu ve yine yok.

Yeni Kasa Suzuki Swift Kokpiti

Genel hatlarıyla Yeni Kasa Suzuki Swift ve ona dair çok özelliği aktardım. Araç henüz Avrupa pazarında satışa sunulmadı. Bu konuda gelişmeler olursa paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }