Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa Dacia Duster Testte Yakalandı

SUV sınıfının en uygun fiyatla satılan araçlarından birisi olan ve Renault’un faydasını çokça gören Dacia Duster, yepyeni kasasıyla geliyor. Bu aracı çok merak ettiğinizi biliyorum ve her önemli gelişmeyi anlık takip ederek sizlere aktarmaya devam ediyorum. Prototip hali biten 2018 Yeni Kasa Dacia Duster casus kameralara yakalandı. Fakat üzerinde kamuflajı vardı. Bu yüzden detay almak mümkün olmuyor. Fakat aracın boyut büyüteceğini fotoğraflara bakarak söyleyebiliriz. İşte detaylar…

2018 Yeni Kasa Dacia Duster

2009 yılında kompakt SUV sınıfında satışa sunulan ve özellikle 1.5 litrelik turbo dizel motorunu 4×4 seçeneği ile optimize ederek sektörde önemli yer edinen Dacia Duster, bu başarısını sürdürmeye devam ediyor. Yakın zamanda dizel otomatik seçeneği ile güncelleme geçirerek beklenen kombinasyonu eksiksiz şekilde tamamlayan Duster, ikinci jenerasyonu ile sınıfındaki varlığını sürdürecek. Fakat Duster rakiplerine karşı bu sefer kartlarını farklı oynayacak. Şuan ki kasanın toplam uzunluğu 4315 mm. Gelmesi beklenen yeni kasa duster ile bu uzunluğun 4.5 metrenin üzerine çıkması bekleniyor. Boyut artırarak daha geniş iç hacim adımını tamamlayacak. Buna ek olarak Grand Duster seçeneği konuşuluyor. 3. sıra koltukla 7 kişilik dev SUV modeline dönüşme planları içerisinde olan Dacia cephesi, karşımıza 4.7 metrelik bir SUV ile çıkabilir. Düşünseniz şuan ki fiyatların biraz üzerinde 7 koltuklu SUV sahibi oluyorsunuz? Bu adım Duster’ın en iyi kozlarından biri olabilir.

2018 Yeni Kasa Dacia Duster Türkiye

Yeni Kasa Dacia Duster ile yine 1.5 dCi motorun kullanımına devam edilecek gibi görünüyor. Fakat 1.6 litrelik dCi ünitenin kullanılması çok daha iyi olur. Ne zaman yapacaklar bilmiyorum ama bu araçta 1.6 lt 130 ps güç ünitesi doğru fiyatla çokça alıcı bulur. Tabi burada Renault cephesindeki Koleos’un satışını zedeleme durumu da var. Bu topun altına girilecek mi bilinmez. Fakat 4×2 ve 4×4 seçeneklerini dizel motor ve otomatik şanzımanla devam ettireceğine kesin gözle bakılıyor. Bunların dışında en büyük beklenti malzeme kalitesinde iyileştirme ve donanım konusunda bir adım daha ileri gidilmesi oluyor. Umarım yeni nesil duster, kullanıcısına daha teknolojik araç olarak sunulur.

2018 Yeni Kasa Dacia Duster Özellikleri

Yeni Kasa Dacia Duster Ne Zaman Çıkacak?
Bu konuda net bilgi olmamakla birlikte Eylül ayında yapılacak olan Frankfurt otomobil fuarında kendisini görebiliriz. Eğer bir aksilik çıkmaz ise satışına da 2018 yılı ilk çeyreğinde başlanacağını tahmin ediyorum. Araç hakkındaki gelişmeleri takip etmeye devam ediyorum. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }