Oto Kokpit

2018 Yeni Kasa BMW X5 Geliyor

BMW, SUV modellerini de yeniliyor. Lüks SUV sınıfında yer alan X5’i tamamen yeniliyor. 2018 Yeni Kasa BMW X5 olarak gelmesi beklenen aracın prototip hali bitti ve test aşamasındayken kamuflajlı şekilde casus kameralara yakalandı. Test aşamasında olduğu için kendisi hakkında detaylı bilgi sahibi değilim ama üzerine söylememiz gerekenler var…

2018 Yeni Kasa BMW X5

BMW X5‘in yollara çıkışı E53 kasa ile 1999 yılında gerçekleşti. Hala yollarda ilgi çeken bu araç, BMW’ye SUV konusunda bambaşka kapı açtı. E39 5 serisinin birçok temel bileşenine sahip olan araç, 7 yıl üretimde kaldı ve yerini E70 kodlu ikinci nesle bıraktı. Tabi ikinci nesil X5 ile birçok şey yerine oturdu. Bunun da üretimini 7 yıl sürdüren Bavyeralı firma, 2013 yılında F15 kodlu en güncel versiyonunu tanıttı. Artık X5 daha teknolojik ve sportif duruşa sahipti. Kullanıcı kitlesi de genişti ve kullandığı motor tipleri daha genele hitap ediyordu. Öyle ki BMW ilk defa iki litrelik motoru bu aracına taşıdı.

Yeni Kasa BMW X5 2018 Ne Zaman

Tam üç nesil ile 17 yılı aşkın süredir yollarda olan X5 için değişim zamanı geldi. Aslında yeni nesil BMW X5 için yollara çıkış tarihi olarak 2020 yılı ön görülmesi lazım. Fakat BMW’nin son yıllardaki model değişimlerine baktığımızda süreyi kısa tutuyor. Mesela bu aracın geçmişten günümüze temel teşkil eden 5 serisini ele aldığımızda F10 kasa 5 serisinin üretimde kalış süresi 6 yıl oldu. Bunu referans alarak 2018 yılının ortası ya da sonuna doğru Yeni Kasa BMW X5‘in çıkacağını tahmin ediyorum. Aracın temelinde yeni 5 serisi G30 modelinin temel alınacağını ve birçok noktada esinlenip şekilleneceğini söylemem gereksiz olur sanırım. Daha fazla bilgi için biraz daha bekleyeceğiz. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }