Oto Kokpit

2018 Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody Tanıtıldı

Dodge Challenger çılgınlığı durmak bilmiyor. Amerikalı üretici yakın zamanda ürettiği Demon versiyonu ile dikkatleri üzerine çekmişti. O araç çok havalı ve bir o kadar da iddialıydı. Şimdi de karşımıza Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody ile çıktı. Adından da anlaşılacağı üzere bu aracı diğer Challenger versiyonlarından ayıran yüzü sahip olduğu geniş body kiti oluyor. Bakalım farklılık konusunda tek nokta dış alanı mı? İşte detaylar…

2018 Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

6.2 litre V8 HEMI süper şarj beslemeli 707 beygir 881 nm tork güç üreten bu araç, standart Hellcat modelinden güç anlamında farkı bulunmuyor. Üzerindeki şanzıman bile aynı: 8 ileri otomatik. 15 farklı renk seçeneğine sahip Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody, 8.4 inçlik dokunmatik multimedya ekranına sahip. Peki bunu standart halinden ayıran detaylar neler? Ona da bakalım.

Standart Hellcat versiyonuna göre neler farklı?
Adından da anlaşılacağı üzere bu aracın üzerinde widebody kit var ve onu 3.5 inç yani 8.9 santimetre kadar genişlemiş. Ayrıca standart Hellcat üzerinde 9.5 ofsetlik jantlar varken bu araçta 11 ofsetlik 20 inçlik çift 5 kollu jantlar kullanılış ve bu jantlara 305/35 ZR20 ebatındaki yüksek performanslı Pirelli P-Zero lastikler takılmış. Demon versiyonuna dıştaki birçok bölgede atıfta bulunan Challenger SRT Hellcat Widebody, performansta onun kadar etkili olmasa da standart modeline göre geliştirilmiş. Hellcat versiyonuna göre bu aracın 0-60 mph (0-96 km/s) hızlanması 0.1 saniye iyileştirilip 3.4 saniyeye çekilmiş. Son hızı 314 km/s olan bu yol canavarının çeyrek mil yani 400 metredeki performansı da 0.3 saniye iyileştirilerek 10.9 saniyeye düşürülmüş. Aradaki geliştirme takdire şayan!

Yeni Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody

Peki Dodge Challenger SRT Hellcat Widebody Ne Zaman Çıkacak?
İlk olarak fiyatını aktarayım. Amerika için tavsiye edilen fiyat 71.495 dolar olarak açıklandı. Standart Hellcat modeline göre 7300 dolar daha pahalı olan bu ara bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren satışa çıkması bekleniyor. Yani yaz bitimine doğru yollara çıkacak. Aktaracaklarım bu kadar. Sırada fotoğraf galerisi var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }