Oto Kokpit

2018 Yeni BMW X7 Desem?

BMW, SUV ailesine yepyeni ve en büyük modelini sunmaya hazırlanıyor. İki sene önce kadar ayak sesleri duyulmaya başlanan ve 2018 bmw x7 olarak tarihi de gösterilen bu otomobil için artık geri sayım başladı.

2018 Yeni Kasa BMW X7

BMW 7 serisinin temellerinde yer alan lüks yapı üzerine inşa edilmesi beklenen yeni bmw x7, aslında markanın geç kalmış hamlesi olarak görüyorum. Çünkü bilindik en güçlü rakibi olan Mercedes 2006 yılında GL serisi ile bu sınıfa adım atmış, yakın zamandaki yenilikle de GLS serisi ile sınıftaki varlığını devam ettireceğinin altını kalınca çizmişti. Gerçi BMW firması Lüks-SUV sınıfına zaten geç girmişti. Hepimizin çok iyi bildiği BMW X5 ile sektöre 1999 yılında giren Alman üretici, alt suv sınıflarına da 10 yıl içerisindeki süreçte giriş yapmıştı. Fakat itiraf etmeliyim ki adım attığı her sektöre sağlam şekilde giriş yaptı. Şimdi de SUV sınıfında zirveye oynuyor. Üstelik bu adımını SUV dünyasında en büyük paya sahip olan Amerika’da atacak.

Peki bu doğru bir adım mı?
Yollara çıkacak olan bmw x7, şuan 80.000-100.000 TL civarında SUV adı altında satılan crossover modelleri gibi kesinlikle olmayacak. Yazımızın başında belirttiğim gibi bu araç bmw’nin lüks arazi aracı sınıfında 7 serisini temsil edecek. Yani çok pahalı araç olacak. E hali hazırda BMW X5 zaten alım gücünü zorluyor iken X7’ye ulaşmak oldukça zor olacak. Yani Avrupa pazarına pekte uygun değil. Ha satılır mı? İlla ki mercedes gls için rakip olarak bulundurulur ama asıl hitap edeceği kitle Amerikan pazarıdır.
E söz konusu ülkede yerli markaların suv konusundaki geçmişi ve tecrübeleri sabitken, bmw x7 adımı oldukça düşündürücü olacak. Öyle ki Chevrolet firması 1935’ten beri üretilen Suburban yada 90’ların başından beri üretilen tahoe modeli ile o kıtada yer etmiş durumda. Bunun dışında GMC firması yukon xl ile Ford ise Expedition modeliyle hali hazırda ciddi müşteri portföyüne sahip. Yani pasta büyük ama payın büyük kısmını kapanlar kapmış durumda.

BMW bunları bizlerden çok daha iyi biliyor. Yine risk alarak bu sefer çok daha fazla maliyeti olan sınıfa yönelmiş durumda. Başarılı olurlar mı bilmem ama X5 ile geçtiğimiz yıllarda birçok tecrübe edindiler ve bunu yeni bmw x7 modeline başarıyla aktaracaklarını düşünüyorum. Gerisi pazarlama güçlerine kalacaktır.

Kısaca 2018 bmw x7 detayları üzerine de konuşalım.
Amerika’da üretimine başlanacak ve Güney Karolina da montajı yapılacak olan bu büyük suv modeli için 12 silindirli motor kullanılacağı söyleniyor. Tabi bunu Avrupa kıtası için düşünürsek böylesine büyük motordan ziyade üç litrelik dizel ünite yer alacaktır. Buna ek olarak V8 çift turbo beslemeli benzinli motor da düşünülecektir. Ayrıca 7 koltuklu seçeneğinin sunulacağına da kesin gözle bakılıyor. Şimdilik araç hakkında net bilgiler yok. Yakın zaman içerisinde bilgiler düşmeye başlayacaktır. Netleştikçe de 2018 yeni bmw x7 üzerine daha sağlıklı konuşabileceğiz. Beklemede kalın.

Yorumlar
  1. Ali Can dedi ki:

    Resmen geleceği görmüşsünüz

] }