Oto Kokpit

2017 Yeni Toyota GT 86 “Ring”de Görüldü

2017 Yeni Toyota GT 86 “Ring”de Görüldü

Toyota GT 86, bundan tam 3 sene önce üretim bandından inerek yollara çıktı. Japon devi bu aracı sadece kendi markası adı altında üretmedi. Bu sürece Scion ve Subaru markaları da aynı kasa üzerinden dahil oldular. Bu sayede oldukça geniş pazarda müşteriye ulaşmayı hedeflediler. 2.0 litrelik atmosferik benzinli motoru ve arkadan itişli olması ile büyük ilgi gören bu otomobil için yenileme çalışmaları bu sene içinde başlamıştı. Hatta birkaç sefer casus kameralara da yakalandı.

2017-yeni-toyota-gt-86-ringde-goruldu

2017 yeni toyota gt 86 olarak gelmesi beklenen bu spor otomobil, kapsamlı değişim ile değil facelift yani hafif değişimler içeren makyaj operasyonu ile yollarda hüküm sürmesi bekleniyor. Üretim aşamasını tamamlayan otomobil bu aralar testlere kaldığı yerden devam ediyor. Üstelik bu sefer Nurburgring pistinin tozunu almaya çıkmış. Tabi bunu yaparken de ister istemez casus kameralara yakalanıyor. Görüntülerde aracın ön ve arka kısmı kamufle edildiği görülüyor. Zaten facelift kapsamındaki araçların değişeceği temel noktalardan birisi o bölgeler oluyor. Bu araçta yeni 17 inç jantlarında geleceği görünüyor. Fakat asıl olay teknik kısımda bitiyor.

100 kg kadar hafiflemesi beklenen yeni toyota gt 86, atmosferik motorunda güç artışı ile yollara çıkacağı söyleniyor. Öyle ki +16 ps ve +12 nm tork artışla bu değer 216 ps 217 nm tork olarak güncelleneceği yönünde bilgiler var. Fakat bu aracı alanların yüksek performansı zaten mevcut motoru olduğu gibi bırakarak alacağını düşünmüyoruz. Kimisi de bunun arkadan itiş zevkini kaldığı yerden devam ettirmek için alacaktır. Şimdilik araç hakkında yer alan bilgiler bu kadar. Gelişmeler oldukça burada yer vereceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }