Oto Kokpit

2017 Yeni Subaru Impreza Sedan Görücüye Çıktı

2017 yeni subaru ımpreza sedan, new york auto show’da tanıtıldı.

1992 yılında üretime girdi, kompakt sınıfta konumlandırılmış olsa da onu günümüzde efsane yapan sürekli dört çeker özelliği ve ondan daha önemli olanı ilk jenerasyonla karşımıza çıkan gc8 kodlu subaru ımpreza gt oldu. Ralli dünyasında fırtınalar estiren otomobil, WRX STİ serisi ile performans severlerin gönlünde tahtı zirveye taşırken şehirli modelleri dört çekerciler için tercih edilmeye devam etti.

2017 Yeni Subaru Impreza

Her ne kadar kompakt olarak üretilse de bu segmentin seçkin otomobili olarak kalmayı bilen subaru ımpreza, son yıllarda Amerika gibi ülkelerde daha kapsamlı satışı gerçekleşmeye başladı. 2012 yılında dördündü jenerasyonu üretilen subaru ımpreza’nın artık yeni yüzü tanıtıldı.

2016 new york auto show da gösterime çıkan yeni ımpreza sedan birtakım yeniliklerle geldi. Araçta büyük değişimler yerine belirleyici yenilikler yapılmış. Yeniden tasarlanmış direksiyon simidi, yenilenen klima havalandırma kanalları, premium görünüme kavuşan kapı yanları, Subaru STARLINK 8 inç dokunmatik ekran, harman & kardon ses sistemi gibi yenilik ve özellikler öne çıkıyor. Tabi Japon firma bunları yaparken biraz daha sade tasarım dili kullanmış. Ayrıca günümüz teknolojisi ne kadar gelişirse gelirsin mekanik el freninden vazgeçmemesi ilgimi çekti. Subaru bazı gelenekleri sürdürme konusunda ısrarcı olmaya devam edecek gibi görünüyor.

2017 yeni subaru ımpreza sedan detaylarına devam edelim.
Araç Amerika pazarı için üretildiği için 2.0 litre boxer motor kullanılacak. 7 ileri CVT otomatik şanzıman ile taçlandırılan bu otomobil, 17 inç standart jantlar ile kullanıcıyla buluşturulacak. Ayrıca yeni spor versiyonunda ise 18 inçlik jantlar, spor süspansiyonlar ve aktif tork yöneticisi sunulacak. Önceki modeline göre 41 mm daha uzun
38 mm daha geniş ve 10 mm daha alçak olan aracın dingil mesafesi de 25 mm artmış. Şuan ülkemizde aktif satışı olmayan subaru ımpreza’nın ilerleyen zamanda ülkemize gelmesi beklenmiyor. Fakat Levorg atılımından sonra 2017 yeni subaru ımpreza hatchback ve sedan modeli de sunulabilir. Bekleyip, göreceğiz…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }