Oto Kokpit

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster Teknik Özellikleri Açıklandı

Süper spor otomobil dünyasının devlerinden Pagani, yeni modelini tanıttı. Karşımıza 2017 Yeni Huayra Roadster ile çıkan İtalyan üretici, yine mühendislik harikası bir otomobil üretmiş. Güçlü motoru, karbon fiber yapısı ve dudak uçuklatan fiyatı ile bu aracı yakından tanımaya ne dersiniz?

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster Kaç Beygir

Yeni pagani huayra roadster, aile geleneğini sürdüren araç olarak öne çıkıyor. Arkadan motorlu ve arkadan itişli özelliğini koruyan araç, Mercedes’in M158 kodlu V12’sini kullanıyor. Tamamen karbon fiber gövde ve karbon monokok şasi üzerine inşa edilen araç, otomotiv teknolojisinin en üst seviyesini kullanılarak üretilmiş. Bu markada önemli olan hafiflik ve güç oluyor. Bunu da 1280 kilogramlık oldukça hafif boş ağırlığıyla başarmışlar. Güç konusunda ise 6.0 litrelik turbo beslemeli v konumlu ve 12 silindirli motor, 764 ps 753 beygir 1000 nm tork güç üreterek bu ikilemi tamamlıyor. Şanzıman ise 7 ileri çift kavramalı vites kutusuna emanet edilmiş. Performans verileri ise henüz açıklanmadı.

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster gibi güçlü aracı dizginlemekte önemli oluyor. Bu konuda araç Brembo fren sistemine emanet edilmiş. Önde 6 pistonlu 380×34 mm fren diskleri, arkada ise 4 pistonlu 380×34 mm diskler kullanılmış. Bu arada jant olarak ise önde 20 inç, arkada ise 21 inçlik hafif alüminyum çok kollu bir model tercih edilmiş. Görünüm açısından bu aracı sevmediğimi belirtebilirim. Fakat bu araç hızlı çirkinlerden ve sahip olduğu alt yapı kendine hayran bırakıyor. Tabi birde çok farklı yaşam alanı var. Önceki modellerde çokça öne çıkarılan metal doku, bu araçta da karbon fiber trimlerle harmanlanarak kullanılmış. Geri kalan kısımlarda ise yüksek kalitede deri kumaş işçiliği öne çıkıyor. Tüm bu bilgilerin sonunda 2017 Yeni Pagani Huayra Roadster Fiyatını da açıklamak gerek. Şirketin, basın kitinde Avrupa pazarı için açıkladığı değer 2,280,000 euro + kdv. E tabi bu Türkiye için geçerli değil. Son ÖTV zammı ve Euro kurundaki ciddi artıştan sonra 20 trilyon civarında bir fiyatla dört tekeri Türkiye asfaltına değeceğini düşünüyorum. Sanırım az önce 20 trilyon dedim. Söylemesi ne kadar da kolay :).

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster Kokpiti

Sırada açıklanan teknik bilgiler ve fotoğraf galerisi var.

2017 Yeni Pagani Huayra Roadster Teknik Özellikleri
Motor: 6.0 lt V12 764 ps 1000 nm tork
Şanzıman: 7 ileri AMT otomatik şanzıman
Boş Ağırlık: 1280 kg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }