Oto Kokpit

Karşınızda 2017 Yeni Lamborghini Aventador S ve Özellikleri

İtalyanların kızgın boğası yenilenen yüzüyle karşımıza çıktı. 2017 Yeni Lamborghini Aventador S, yapılan birkaç değişimle yeni sahipleri için tanıtıldı. Daha fazla güç, küçük tasarımsal değişim ve iç mekanda birkaç özel detay ile karşımıza çıkan bu otomobili buyurun yakından tanıyalım.

Lamborghini Aventador S

2017 yılına girmeye sayılı günler kala birbirinden özel yeni otomobillerde tanıtılmaya devam ediyor. İşte onlar arasında en hızlılarından birisi: Yeni Lamborghini Aventador S. Yenilenen tasarımı ve daha güçlü motoru ile bu aracı daha yakından tanımalısınız.

Yeni Lamborghini Aventador S‘in dışından başlayalım. Aracın Ön ve arka tamponları yeni tasarıma kavuştu. Önden başlayan karbon fiber ekler, yana doğru uzanıp arkada difüzörde birlikteliği tamamlıyor. Tabi arka difüzör her zaman ki gibi yalnız başına bırakılmamış. Yepyeni egzoz çıkışı ona eşlik ediyor. Açıkçası buna bayıldım. Egzoz tasarımı bile bir başka duruyor. Öte yandan yine önde 20 inç, arkada ise 21 inçlik jantlar var ve önde 255/30, arkada ise 355/25 ebatlı lastikler eşlik ediyor.

2017 Yeni Lamborghini Aventador S Teknik Özellikleri

Yaşam alanına baktığımızda, araç kaporta rengi ile uyumlu ortam görüyoruz. Kokpitten kapı yanlarına, hatta koltuklara varana kadar özel detaylara yer verilmiş. Orta konsol, gösterge çerçevesi ve kapı tutacakların da ise karbon fiber kaplamalar var. Yine iç mekanda dikkat çeken bir yenilikte dijital gösterge panelinin yeni yüzü oluyor. Grafikler yeniden düzenlenmiş ve daha sportif hale getirilmiş. Ayrıca STRADA, SPORT ve CORSA adlı sürüş modlarına bu araç için özel olarak birde EGO adlı seçenek eklendi. Tamamen kişiselleştirilen sürüş dinamikleri ile Yeni Aventador S’e istediğiniz gibi hükmede biliyorsunuz.

Yeni Lamborghini Aventador S Kokpiti

Birde teknik verilere bakalım. Bu araç, yine aerodinamik yapısı ile dikkat çekiyor. 1 ps başına düşen ağırlık 2,13 kg ve ağırlık dağılımı 43 (ön) / 57 (arka) olarak ayarlanmış. Dört tekerden çekiş sistemine sahip otomobilin kalbinde yine 6.5 litrelik V12 safkan benzinli motor var ama bu sefer 40 ps kadar güçlendirilmiş. Fakat performans değerleri yine aynı. Aşağıdaki bilgilere ek olarak birkaç performans verisi daha aktarayım. Lamborghini Aventador S modelinin 0-200 km/s hızlanması 8.8 saniye ve 0-300 km/s hızlanması 24.2 saniye sürüyor.
Tabi bu kadar yüksek hızlara ulaşmasının ardından durmak içinde güçlü frenlere ihtiyaç var. Onu da önde 6 pistonlu, arkada ise 4 pistonlu karbon seramik fren sistemi ile gerçekleştiriyor.

Özetle 2017 Yeni Lamborghini Aventador S, İtalyan boğasının güncel yüzünü temsil etmek için üretildi. Fiyat bilgisi olarak sadece Avrupa’daki satış değeri açıklandı. 281.555 euro etikete sahip olan aracın ülkemizdeki değerini ÖTV zammından sonra merak edecek kitlenin fazla olacağını sanmıyorum. Ama ilginizi çekecekse, 1 milyon euro üzerinde değerle satılacağını tahmin ediyorum. Sırada teknik veriler ve fotoğraf galerisi var.

2017 Yeni Lamborghini Aventador S Teknik Özellikleri
Motor: 6.5 lt V12 740 ps 690 nm tork
Şanzıman: 7 ileri ISR
Performans: 0-100 km/s: 2.9 saniye – Maksimum hız: 350 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 26.2 / 11.6 / 16.9 / 394 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4797 mm / 1136 mm / 2030 mm
Boş Ağırlık: 1575 kg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }