Oto Kokpit

2017 Yeni Kia Soul Turbo Tanıtıldı

Kia, yepyeni modellerini teker teker sunmaya devam ediyor. Sırada 2017 yeni kia soul turbo var. Markanın Crossover SUV yüzü olarak 2008 yılından beri yollarda olan ve 2013 yılında ikinci jenerasyonuna kavuşup daha dinamik görünümle kullanıcıya sunulan Soul, şimdi de en güçlü versiyonu ile yollara çıkıyor. 1.6 T-GDi motoru ile 201 ps güç üreten bu aracı buyurun yakından tanıyalım.

2017 Yeni Kia Soul Turbo Ne Zaman Çıkacak?

2016 Los Angeles Auto Show’un incilerinden birisi olarak karşımıza çıkan 2017 Yeni Kia Soul Turbo, artık çok daha güçlü hale geldi. Amerika pazarına iki litrelik motoru ile de satışta olan bu araç, performans konusunda standart 1.6 litrelik versiyonlarına göre hızlıydı ama günümü standartlarındaki kadar da iddialı değildi. Güney Koreli firma bu sorunu 1.6 T-GDi yani hyundai i30 turbo ve kia pro-ceed gt de kullandığı turbo beslemeli motoru ile çözdü. Dışta agresif görünüm detayları kazandırılmış olan yeni kia soul turbo, 18 inçlik jantları ile sportifliğin seviyesini yükseltmiş.

Aracın donanım kısmına geçtiğimizde, standart Soul modellerinden fazla bir farkı yok aslında. Fakat lansman renginin öne çıkardığı özel detaylar var. Güçlü motorundan dolayı sportif detaylar bir adım öteye götürülmüş. Bunun en iyi yansıması iç mekanda deri döşeme koltuklardaki dikişlerde görüyoruz. Ayrıca koltukların yapısı da başarılı duruyor. Donanımsal olarak biraz daha detaylara indiğimizde 8 inç dokunmatik ekran üzerinden yönetilen multimedya sistemi öne çıkıyor. Android Auto ve Apple CarPlay alt yapısını destekleyen Kia Soul Turbo, müzik konusunda 315 watt rms ses çıkış gücüne sahip Harman Kardon premium ses sistemine emanet edilmiş. Panoramik açılır cam tavanı, anahtarsız çalıştırma özelliği, çapraz trafik uyarı sistemi (geri geri çıkarken gelen araçları sizin için uyana özellik) ve şerit takip sistemi gibi özellikleri ile de konfor ve güvenlik özelliklerini standart olarak kullanıcısına sunuyor.

Şimdi asıl merak edilen konuya, motora geçelim.

2017 Yeni Kia Soul Turbo Türkiye2017 Yeni Kia Soul Turbo Türkiye Fiyatı

Teknik Özellikleri
2017 Yeni Kia Soul Turbo‘nun kalbinde Hyundai ve Kia firmalarının ortak olarak kullandığı 1.6 litre T-GDi motor yer alıyor ve bu araç için 201 ps 264 nm tork güç sunuyor. 7 ileri DCT şanzıman ile birlikte gelen bu ünitenin performans verileri henüz açıklanmadı ama Amerika sitesinde bulduğum yakıt tüketim değerleri pek iç açıcı değil! Şehir içi 10.9 lt, şehir dışı 9.1 lt ve ortalama 10.1 lt yakıt tüketim verileri ile bu araç ekonomiden bir hayli uzak. Aslında bu veriler standart kullanıcı da aynısını yansıtsa kesinlikle abartılı değil. Yine de ülkemizde tercih edilecek seviyelerde değil. Bu arada aracın boş ağırlığı 1466 kilogram ve yukarıda belirttiğim 18 inçlik jantlara da 235/45 R18 ebatındaki lastikler eşlik ediyor.

2017 Yeni Kia Soul Turbo Ülkemize Gelir Mi?
Bu otomobil Amerika pazarı için tanıtıldı ve henüz Avrupa için bilgi verilmedi. Fakat yakıt tüketim değerlerini ele aldığımız zaman satılacağını pek sanmıyorum. Yine de bu konuda gelişme olursa burada aktaracağım. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }