Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Seat Ibiza Göründü

Volkswagen grubu bünyesinde üretilen Seat modelleri arasında b segmetinde yer alan seat ıbiza tamamen yenileniyor. Dördüncü nesline 2008 yılında kavuşan ve 2012 yılında makyajlı kasasına kavuşan otomobil, şimdi de 5. jenerasyonu ile yollarda yer almak için hazırlanıyor. Prototip modeli üretilen 2017 yeni seat ıbiza, kamuflajlı şekilde casus kameralara yakalandı. İşte detaylar…


2017 Yeni Kasa Seat Ibiza Çıkış Tarihi

Üretimine 1985 yılına başlanan ve vw polo ile rekabet içinde olan seat ıbiza, ikinci nesline 1993 yılında kavuştu ve bu modelinden itibaren daha çok ilgi görmeye başladı. Vw grup A03 platformunda üretilen 6K kasa kodlu ikinci nesil ıbiza, 2003 yılında bir soranki versiyonuna geçti. Onun üretimi kısa sürdü ve asıl ilgi görecek olan 6J kodlu mk4 seat ıbiza yollardaki yerini aldı. Bu modeliyle 8 yıldır üretimde olan aracın 2012’de facelift operasyonu geçirdiğini yazımın başında belirtmiştim. Artık söz sırası mk5 seat ıbiza modelinde.

2017 yeni kasa seat ıbiza hakkında şuan 4 adet fotoğraftan başka bilgi yer almıyor. Fakat geçmişteki yenileme sürecini ele aldığımızda daha önce belirttiğim üzere 5.nesil artık kapıda. Tamamen yenilenmesi beklenen bu araçta, güncel tsi ve tdi motorlar ile donatılacak. Fakat benim en çok beklediğim modeli ıbiza cupra olacak. Gelişmeleri sürekli takip ediyorum. Yeni gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }