Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Hyundai İ30 Geliyor

C segmentine 2007 yılında hızlı giriş yapan ve ikinci kasası ile büyük sükse yapan hyundai i30, serisinin 3. jenerasyonunu çıkarmaya hazırlanıyor.

2017-yeni-kasa-hyundai-i30-3
Güney Kore’nin otomotiv dünyasına kazandırdığı en iyi otomobil markalarından birisi olan Hyundai, mevcut modellerini yenilemeye devam ediyor. İ20 ile başlayan inovatif atılımlar, daha sonra ix35 modelinin yerini alan Tucson ile devam etti. Sırada ise en çok tercih edilen modellerinden birisi olan i30 var. Şu aralar testleri yapılan 2017 hyundai i30, casus kameralara yansıyan fotoğrafları ile gündemde konuşulan araçlar arasına girdi. Bu aracı bekleyenlerin en büyük soru işaretlerinden birisi tasarım noktası olacaktır. Bu konuda iki farklı model üzerinden çıkarımlar yapabiliriz. Tasarımsal olarak hyundai ioniq modeli ve özellikle yeni elantra büyük referans olacağını düşünüyorum. Zaten casus fotoğrafları incelerseniz far yapısındaki akış bunun detaylarını veriyor.

2017 Yeni Kasa Hyundai İ30 Özellikleri ile Tanıtıldı. Detaylar buradaki yazımızda

Diğer beklenti noktası tabi ki motor seçenekleri olacaktır. Hyundai dizel ünitede aynen devam edeceğe benziyor. Fakat benzinli cephede mevcut modellere ek olarak küçük hacimli turbo beslemeli motorlar kervanına dahil olabilir. Otomatik şanzıman konusunda ise DCT üzerinde iyileştirmeler yaparak devam edecek gibi görünüyor.

Bu gelişmeler dışında sıkı hyundai takipçilerin en büyük beklentilerinden birisi yeni hyundai i30 n modeli olacak. Hot hatch sınıfında ses getirmesi beklenen bu araçta 2.0 litrelik turbo benzinli 300 beygir 383 nm tork güç üreten motorun olması bekleniyor. Bu sınıfa bir hyundai dahil olmamıştı. Bu araçla o da tamamlanmış olacak ve işler iyice kızışacak. Fakat hyundai ağırlık konusunda ciddi geliştirmeler yapmazsa bu atılımlar geride kalabilir. Ama aşıldığı taktirde Güney Koreliler bir sınıf daha atlayacaklardır.

2017 yeni kasa hyundai i30 olarak beklenen ve Hyundai markasının kompakt hatchback sınıfındaki yeni temsilcisi için şimdilik aktaracaklarım bu kadar. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. ihasn dedi ki:

    ne zamana geleceği belli değil mi?

] }