Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Hyundai Elantra Görüntülendi

2017 Yeni Kasa Hyundai Elantra
Yaz aylarını sonlandırmaya başladığımız şu günlerde birbirinden yepyeni araçlar ortaya çıkmaya başladı. Bunlardan birisi de Güney Koreli otomotiv sevi Hyundai markasından geldi. 1990 yılında ilk modelini yollara çıkan hyundai elantra, baştan aşağı yenilenen haliyle geliyor.

Aracın casus fotoğraflarının internete düşmesiyle birkaç bilgide elime ulaştı. Bunlara geçmeden önce Elantra’nın tarihçesine bir bakalım. İlk neslin 1990’da yollara adım atmasından sonra ikinci nesil ile 1995 yılında üretildi. Araya fazla zaman koymadan standart sayılacak periyotlarla yenilenme sürecini devam ettiren hyundai, 3. jenerasyonu 2001 yılında üretti. Zamanında ülkemizde fazlaca yer gören 3. neslin peşine dördüncü kuşak temsilcisi 2006 yılında yollarla buluştu. Fakat asıl ilgi odağı olan 5. jenerasyon 2010 da üretim bandından indi.

Vee zaman artık 6. nesil hyundai elantra için işlemeye başladı. Casus fotoğrafları kamuflajsız şekilde internete düşen 2017 yeni kasa hyundai elantra, gelmiş geçmiş en iddialı elantra modeli olduğunu şimdiden altını kalınca çizerek belirteyim. Bu görsellerde oldukça başarılı duran ve son derece iddialı olan bu otomobilde 1.6 lt T-GDİ 175 beygirlik yeni motorun kullanılması bekleniyor. Bunun yanı sıra Amerikan versiyonu için 2.0 lt 164 beygirlik atmosferik benzinli motorunda kullanılması bekleniyor. Bunun yanı sıra 7 ileri DCT şanzımanın da olaya dahil edileceğini belirteyim. Teknolojik olarak da yeni led aydınlatma yapısıyla gelecek olan 2017 hyundai elantra modelinin multimedya alt yapısında Apple Carplay ve Android Auto sistemlerinin kullanılması bekleniyor. Tabi bunların yanı sıra ürettiği araçlarda teknolojik donanımları eksik etmeyen Hyundai firmasının, bu yeni amiral gemisinde öne çıkan özelliklere yer vereceğini düşünüyorum. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar ama her yeni güncellemeleri burada paylaşmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Nurettin GÜN dedi ki:

    Hundai fabrikasının dikkatine 2017 elantra,nın arka kapılarının üst kısmı fazla uzun olmuş,arka kapıların kelebek camları kapıyla beraber açılmasın kelebek camları sabit kalsın daha kullanışlı olurdu,ön farlarıda 5 santim motor kaputuna dogru yükselse çokdaha güzel görünür jetta,ya rakip olurdu hoşcakalın.

] }