Oto Kokpit

2017 Yeni Kasa Honda Civic Hatchback Özellikleri Açıklandı

10. nesil Honda Civic Hatchback resmi tanıtımı yapıldı. Sedan kasasını önden gönderen Japonlar, şimdi de sedana çok benzeyen Hatchback versiyonunu çıkardı. Gerçi Sedan modeli içinde o sınıfa konumlandırırken oldukça zorlanmıştık. HB modeli de bir enteresan duruşa sahip. Her neyse. Araç hakkında genişçe detaylar elde ettim. Dıştan başlayıp genel hatlarına bakalım ve 2017 Yeni Kasa Honda Civic Hatchback modelini tanıyalım.

2017 Yeni Kasa Honda Civic Hatchback Teknik Özellikleri

Dış Tasarımı

Yeni nesil honda civic hatchback, bundan önceki bütün modellerine aykırı şekilde tasarlandı. Evet, ön tasarımda başarılı duruyor. Fakat arka kısımda sportifliği öne çıkarmak için bagaj üstü spoyler kısmını ele alarak yine kendinden çok söz ettirecek adım atmış. Nasıl olduğu konusunda nötr kalmayı tercih ediyorum. Ama çevremden aldığım tepkiler ne çok iyi ne çok kötü. Bunun dışında ön yapıda kullanılan led farlar gayet başarılı duruyor. Auto High-Beam adlı sisteme sahip bu farlar uzun far asistan görevini başarıyla gerçekleştiriyor. Yani bir nevi akıllı far teknolojisi. Jant olarak 16, 17 ve 18 inçlik farklı modellere yer veriliyor. Tabi bu seçenekler donanma göre şekillenecek. Ayrıca 2017 Yeni Honda Civic Hatchback için 7 farklı renk sunulduğu bilgisini de vereyim. Dış kısmı bitirdik şimdi de iç mekana geçelim.

İç Tasarım ve Donanımlar
Yaşam alanı sedan versiyona göre büyük farklılıklar yok. Hatta birebir aynı deyip bu kısmı geçelim. Çünkü donanım bölümünde daha çok anlatacağım bilgiler var.
Yeni Kasa Honda Civic Hatchback modeli için Avrupa donanım seçenekleri henüz belli değil. Fakat sunulacak özellikler açıklandı. Alt donanımda 5 inçlik renkli ekran ile alınabilecek bu araçta asıl işlevsel olanı üst paketlerde 7 inç ve dokunmatik olarak sunuluyor. Android Auto ve Apple CarPlay alt yapısına sahip bu ekranda akıllı telefonları etkin şekilde kullanabileceksiniz. Bluetooth özelliğine de sahip olan bu sistem de eller serbest işlevler yapılabiliyor.

Honda Civic Hatchback MK10

Konfor detaylarına ağırlık veren Honda, iklimsel otomatik klima, ülkemizde sunulur mu bilinmez ama 8 yöne ayarlanabilen ısıtmalı koltuk, anahtarsız giriş ve çalıştırma, hız sabitleme sistemi, yokuş kalkış desteği, otomatik kararan dikiz aynası gibi özellikleri yeni nesil honda civic hb modelinde sunuyor. Güvenlik olarak ise ABS, EBD, VSA, Auto Hold (durduğunuz zaman frene basmanıza gerek kalmaz), lastik basınç sensörü, öndeki aracı takip sistemi, elektrikli park freni, şerit takip sistemi, ikincil çarpışma freni gibi birçok üstün özellikler sunuluyor. İlerleyen zamanda bu bilgiler daha da netleşeceği için donanımsal kısmı burada bırakıp birazda teknik bölümü konuşalım.

Teknik Özellikler ve Motor Seçenekleri
2017 yeni honda civic hb modeli sedana göre 11 cm daha kısa almasına karşın yine 2700 mm dingil mesafesi ile karşımıza çıkıyor. MacPherson süspansiyon sistemine sahip olan araçta yukarıda belirttiğim 3 farklı boyuttaki jantlar sunuluyor. O kısmı biraz daha açayım. 16 inçlik jantlar için 215/55 R16, 17 inç için 215/50 R17 ve 18 inç için 235/40 R18 ebatlı lastikler sunuluyor. Bu araç Hatchback olduğu için koltuklardan da bahsedeyim. Arkadaki koltuklar 60/40 oranında katlanıyor. Bu da yükleme hacmini artırıyor. O konuda da ilerleyen zamanda daha net bilgi vereceğim.

2017 Yeni Kasa Honda Civic Hatchback Motoru

Gelelim kullanılan motorlara. Büyük bir ihtimal ülkemize yine 1.6 litrelik atmosferik ile merhaba diyecek. Fakat basın açıklamasında 1.5 litrelik turbo benzinli motordan bahsedildi. Buna göre 1.5 litre 16 Valve 174 ps güç üreten motor CVT şanzımanda 220 nm tork sunarken 6 ileri manuel viteste 226 nm tork güç sunuyor. Ayrıca Sport pakette aynı motordan 180 ps güç alınmış. Onda ise CVT şanzımanda yine 220 nm tork sunarken 6 ileri manuel seçenekte 240 nm tork güce çıkıyor. Yakıt tüketim verilerine baktığımızda 6 ileri manuel vites ile Şehir içi – Şehir dışı – Ortalama: 9.4 lt – 7.2 lt  – 8.6 lt değerleri sunması bekleniyor. CVT otomatik vites ile ise Şehir içi – Şehir dışı – Ortalama: 9.4 lt – 7.1 lt – 8.3 lt değerler sunacağı Honda tarafından açıklandı. 180 ps Sport ve CVT seçeneği ile ise bu değerler Şehir içi – Şehir dışı – Ortalama: 9.4 lt – 7.8 lt  – 8.8 lt olarak belirtildi.

Bunlara ek olarak Bir detay daha belirteyim. Honda firması ilgi çekici fonksiyonları yapmayı seviyor. Bunlardan birisi de ECON mod tuşu. Bu sistemle yeni nesil honda civic hb klima kontrollerini, motor gaz kelebeğinin çalışma düzeni ve birçok sistemi kontrol ederek yakıt tüketiminin düşmesini sağlayacak.

Genel olarak 2017 Yeni Kasa Honda Civic Hatchback hakkında aktaracaklarım bu kadar. Aracın 2017 yılının ilk çeyreğinde yollarda olacağını düşünüyorum. Fakat ülkemize ne zaman gelir bilemiyorum. Fiyat konusunda ise Sedan kasasından pahalı olacağını düşünmüyorum. Hatchback kasalar genellikle daha uygun fiyatla satılıyor.

Gelişmeleri takip ediyorum. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar
  1. Honda:)( dedi ki:

    Harika şu honda civicler ya :()

  2. Fatih dedi ki:

    2017 Yeni Honda Civic Hb modelinde sunroof bulunmuyor.
    Sunrooflu modeli ne zaman Türkiye ye gelecek.

    1. HCB dedi ki:

      konu hakkında bilgim yok

] }