Oto Kokpit

2017 Yeni Jaguar I-PACE Teknik Özellikleri Açıklandı

Elektrikli otomobil dünyasına yepyeni bir üye katıldı. Adı Jaguar I-PACE konsept olarak üretildi. Amacı, elektrikli SUV modelleri arasında Tesla Model S olmak. İşte detaylar…

2017 Yeni Jaguar I-PACE Nasıl?

2016 Los Angeles otomobil fuarı tüm hızıyla devam ediyor ve yepyeni modelleri ortaya çıkıyor. Bunların arasında belki de en önemlilerinden birisi dünkü basın gününde tanıtıldı. Yeni jaguar i pace, daha temiz dünya için yollara çıkmaya hazırlanır. Amerika’daki fuarda konsept olarak tanıtılan araç hakkında bir takım bilgiler edindim. Başlıcaları şu şekilde:

Konsept modelin tasarımı çok iddialı duruyor ve ince detaylarında Jaguar olduğunu anlamak hiçte zor değil. üzerinde 23 inçlik çok iddialı jantlar var ve onlara 265/35 R23 ebatlı lastikler eşlik ediyor. Her haliyle jaguar f pace‘i andıran bu araç, yaşam alanında tamamen dijital otomobil kimliğine bürünmüş. Bu tanımı ben değil, Jaguar kullanıyor. Çünkü gösterge alanı 12 inç TFT dokunmatik ekrandan oluşuyor. Orta konsola doğru geçiş yaparken 5.5 inçlik ikincil dokunmatik ekran karşınıza çıkıyor ve o da klima kontrol alanını sağlıyor. Kokpitin ortasındaki 12 inçlik yüksek çözünürlüğe sahip dikey ekran ise multimedya sistemi olarak görev yapıyor. Tabi dijitallik kavramı sadece göstergelerle bitmiyor. Önde ve arkada yer alan klima kontrol tuşlarının da dijital ekran olması bir diğer ayrıntı oluyor. Bu son ayrıntı bana yeni Audi tasarımını hatırlattı. Fakat Jaguar’ın kullanımı daha farklı olmuş. Konsept bir model olmasına karşın bu saydıklarım olmayacak anlamına gelmiyor. Seri üretime çok benzeyeceğinden şüpheniz olmasın. Çünkü jaguar i pace önümüzdeki yıllarda SUV sınıfının Tesla Model S’i olacak. Bu sadece dijitallik anlamında değil, güçlü motoruyla da gerçekleşecek.

2017 Yeni Jaguar I-PACE Fiyatı

2017 Yeni Jaguar I-PACE Teknik Özellikleri
Elektrikli SUV sınıfının en gözde modellerinden biri olmaya aday jaguar i-pace’in bileşenlerinde iki elektrik motor görev yapıyor. SUV olduğu için dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip olacak araçta kullanılan 90 kwh motor 400 ps 700 nm tork güç ürettiği belirtildi. Böylesine yüksek gücü telaffuz ettikten sonra performans verilerine hemen bakalım. Aracın 0-100 km/s hızlanması 4 saniye olarak açıklandı. Evet, sadece 4 saniye! Hızlanırken sadece tekerlerin ve rüzgarın sesini duyacaksınız, hedefiniz ise kısa mesafelerde birçok güncel spor otomobil!

Tabi her şey performans değil. Birde bu aracın şarj durumu var. Tam şarj ile jaguar i pace 500 kilometre yol yapabiliyor. Fakat 90 dakikalık şarjla % 80 dolumda sağlanıyor. Ayrıca aracın bagaj alanında da 530 litrelik hacim sunuluyor. Hatta torpido gözüne 36 litrelik alan ayrılmış. Bu arada aracın boyutsal değerleri de şu şekilde: Uzunluğu 4680 mm, yüksekliği 1560 mm ve genişliği 1890 mm.

2017 Yeni Jaguar I-PACE Kokpiti

2017 jaguar i pace konsept modeli adından da anlaşılacağı üzere seri üretim değil. Peki seri üretim ne zaman yollarda?
Jaguar yetkilileri seri üretim jaguar i pace modelinin 2017 yılı sonunda lansmanı yapılacağını ve 2018 yılının ikinci yarısında yollara çıkacağını belirtti. Yani beklemedeyiz ve gelişmelerin takipçisiyim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip etmeyi unutmayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }