Oto Kokpit

2017 Yeni Honda Ridgeline Pick-Up ile Tanıştınız mı?

Honda, ülkemizde genellikle ekonomik ve standart tipli araçlarını sunuyor. En sıra dışı olanı sanırım S2000 olmuştur. E onunda satışı durduralı çok uzun zaman oldu. Honda’nın birçok segmentte aracı bulunuyor. Mesela Japon markanın Pick-Up modeli de var. Üstelik donanımları ile lüks SUV modellerini kıskandıracak kadar iddialı ve bu yılın Mayıs ayında da ikinci jenerasyonuna bile kavuştu. Tabi ki 2017 Yeni Honda Ridgeline modelinden bahsediyorum. JDM’ci arkadaşlar şöyle toplansın, sizlere bu araç hakkında çok güzel bilgiler aktaracağım. Hadi aşağıya…

2017 Yeni Honda Ridgeline Teknik Özellikleri

Honda Ridgeline, Amerika pazarına 2005 yılında giriş yapan ve ülkemizde pek bilinmeyen pick-up modelidir. İlk nesli ile 9 yıl üretimde kalan araç tepeden tırnağa bu ülkedeki pick-up pazarının tüm gereklerine sahip olan Ridgeline, büyük motoru, üstün konfor donanımları ve yüksek kapasiteli taşıma hacmiyle tamda amacının aracı olarak kendine yer edindi. Japonlar bu modellerini yeniledi ve ikinci kasayı daha agresif ve marka kimliği ile bütünleştirerek yollara çıkardı. Tabi ülkemiz için satışı yok. Onu en başta belirteyim de boşuna beklenti oluşmasın. Niye satışı yok derseniz, birazdan teknik kısımda sorunuza cevap alacaksınız.

2017 Yeni Honda Ridgeline Donanımları
Japonların üretmiş olduğu en lüks Pick-Up modellerinden birisi olan 2017 Ridgeline, Amerika pazarına RT, RTS, Sport, RTL, RTL-T, RTL-E ve Black Edition olmak üzere 7 farklı donanım seçeneği ile sunuldu. 7 farklı renk ile alınabilen bu araç 18 inç jantlarla sunuluyor ve bu jantlara 245/60 R18 ebatlı lastikler eşlik ediyor. İç mekana geçtiğimizde oldukça üstün donanımla öne çıkıyor. Yeni Ridgeline da anahtarsız çalıştırma, ısıtmalı direksiyon simidi, sunroof, 10 yöne ayarlanabilir deri döşemeli elektrikli hafızalı koltuk, 540 watt ses çıkış gücüne sahip 8 hoparlörlü ses sistemi gibi özellikler sunuluyor. Hatta kör nokta algılama sistemi, geri görüş kamerası, anahtar üzerinden aracı çalıştırma ve ısıtma özelliği, dış aynalardaki kameralar sayesinde çevreyi daha net görüntüleme, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleme ve otomatik frenleme özelliği gibi donanımlarda var.

2017 Yeni Honda Ridgeline Pick-Up İçi

Japonlar bu aracın gösterge paneline 4.2 inç ekran yerleştirmiş. Orta konumda yer alıyor ve etrafında da analog ekranlar var. Her ne kadar bu küçük ekranda bilgiler paylaşılsa da asıl işlevsel ekran kokpitin tam ortasında 8 inç dokunmatik olarak yer alıyor. Bu ekran, Android Auto ve Apple CarPlay alt yapısına sahip. Donanım kısmını burada sonlandırıp teknik kısıma geçelim.

2017 Yeni Honda Ridgeline Teknik Özellikleri
Honda bu iddialı pick-up modelinde 3.5 litre V6 24 Valf gibi bizlere uzak ama bir o kadar da güçlü motor kullanmış. 280 ps 355 nm tork güç üreten bu motor, 6800 rpm devirde kesiciye giriyor. 6 ileri otomatik şanzımanla sunulan Yeni Honda Ridgeline 2wd (önden çekiş) ve Awd seçeneklerine sahip. Önden çekişli versiyonu 1924, Akıllı dört çekişli versiyonu ise 2048 kg boş ağırlığa sahip. Bu kadar ağır ve güçlü aracı dizginlemekte önemli. Japonlar bu noktada aracın AWD modeli için önlerde 320 mm, arkalarda ise 330 mm’lik fren diskleri kullanmış.

Yaşam alanında 60/40 oranında katlanan arka koltukları ile geniş yükleme alanı sunan Honda Ridgeline, 2268 kg ağırlığa kadar azami yük kapasitesi sunuyor. Boyutsal olarak baktığımızda bu araç 5335 mm uzunluğa, 1997 genişliğe ve 1798 mm yüksekliğe sahip.

2017 Yeni Honda Ridgeline 3.5 lt V6

Son olarak ekonomi kısmına bakalım. 2017 Yeni Honda Ridgeline da 73.8 litre yakıt tankı var. Ağır kasası ve büyük motoru ile çok yüksek yakıt tüketim değerleri ortaya çıkar diye düşünüyoruz. Fakat 2wd seçeneğinin yakıt tüketimine baktığımızda şehir içi 14.9 litre, şehir dışı 10.9 litre ve ortalama da ise 12.8 litre verileri dikkat çekiyor. Awd seçeneğinin yakıt tüketimine baktığımızda ise şehir içi 15.7 litre, şehir dışı 11.3 litre ve ortalama da ise 13.5 litre değerleri öne çıkıyor. Türkiye şartlarına göre yüksek görünebilir ama bu aracın satıldığı bölge için makul seviyede olduğunun altını çiziyorum ve aracın fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }