Oto Kokpit

2017 Yeni Dacia Sandero Geliyor

B segmentinde makul fiyata kullanıcı kovalayan Dacia Sandero ikinci jenerasyonun makyajlı kasası ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Bu hazırlıkları yaparken 2017 yeni dacia sandero casus kameralara yakalandı.


2017 Yeni Dacia Sandero

Renault bünyesinde üretimini sürdüren Romanyalı üreticinin bu modeli, ilk kasasına 2007 yılında kavuşmuştu.Makul fiyatlara hem güvenli hemde tüketimi düşük araçlar sunmayı hedefleyen Dacia, 5 kapılı bu hatchback modeli ile kısa sürede başarı gösterdi. İlk üretimini Renault Clio 3 modeli ile birlikte gerçekleştiren firma, ikinci jenerasyon 2012 yılında yer verdi. Hem tasarım hemde kullandığı motor seçenekleri ile yeni dacia sandero kendi sınıfında ciddi ilerleme kaydetti. Mesela 0.9 litrelik 3 silindirli turbo benzinli motoru ve K9K 612 kodlu yeni nesil 1.5 litrelik dCi turbo dizel motoru ile öne çıkmıştı.

Ülkemiz piyasasında bile türevlerine göre uygun fiyatla satılan ikinci nesil dacia sandero, özellikle 1.5 litrelik dizel ünitesi ile gözde sevilir oldu. Tabi bunun en büyük sebebi ortalama 3.8 litre yakıt tüketmesiydi. Aradan geçen 4 yılda belirli müşteri portföyü oluşturan Sandero yenilenme kararı aldı. 3. nesle geçişten önce tasarımsal küçük dokunuşlar, donanımsal iyileştirmeler ve motor seçeneklerinde güncellemelerin hedef alındığı facelift operasyonu ile şekillendirilecek olan 2017 yeni dacia sandero için en çok beklenen yenilik kullanılan ünitelerde olacak. Güncel clio modelinde kullanılan K9K 608 kodlu ve 1.5 litrelik 8v Energy dCi adlı motorun kullanılması ile ortalam tüketimin 3.3 litreye kadar düşürüleceği söyleniyor. Bu sayede ekonomi bekleyen müşteri kitlesinin yüzünü güldürecek. Doğal olarak da satışlara olumlu etki edecek. Şuan 2016 Paris otomobil fuarında boy göstermek için hazırlıklarını yapan yeni dacia sandero detayları için 1 Ekim’i bekleyeceğiz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }