Oto Kokpit

2017 Yeni BMW 8 Serisi Konsepti Tanıtıldı

Tasarımıyla bir zamanlar otomobil dünyasını kasıp kavuran ama 2000’li yıllara taşınamayan BMW 8 Serisi, adım adım yeni kasası ile gün yüzüne çıkmaya hazırlanıyor. Daha önce sitede defalarca haberini yaptım. Hatta buradaki yazımda aracın geleceği hakkında bilgiler vermiştim. Bavyeralı geçtiğimiz günlerde tanıttığı 2017 Yeni BMW 8 Serisi Konsept modeli ile merakla beklenen bu otomobil hakkında ilk ipuçlarını paylaştı. Karşımızda duran otomobil seri üretim değil ama ilerleyen yıllarda yollara çıkacak olan yeni nesil 8 serisinin detaylarına sahip. Hadi detaylara geçelim.

Yeni BMW 8 Serisi Konsept

 

Modern lüks spor otomobil tanımının güncel yüzü olarak yollara çıkacak olan yeni kasa bmw 8 serisi, bu yoldaki en büyük adımını şuan incelediğimiz araçla attı. Dıştan baktığımızda konsept 8 serisinin önümüzdeki yıllarda BMW’nin tasarım kimliğinde büyük bir adım atacağının sinyallerini veriyor. Ön kısımda ızgara ve tampon yapısı, arkada ise uzayan camın çıkıntılı bagaj kaputu ile birleşip hiçte alışık olmadığımız stop grubu ile tamamlanması en büyük tasarım detaylarından birisi oluyor. Far yapısı ile bu aracın BMW olduğu vurgulansa da buradaki ayrıntılar bile büyük değişimin habercisi oluyor.

Yeni BMW 8 Serisi

Yaşam alanına geçtiğimizde ise direksiyon simidi, kokpit ve orta konsol yapısı, ilerleyen yıllarda üretilecek olan yeni kasa 8 serisinin hatlarını ortaya koyuyor. Bunun yanı sıra karbon fiber kaplama kısımlar ve keskin hatlı koltuklar spor otomobil vurgusunu yaparken alcantara ve deri kumaşlar lüks kısmı temsil ediyor. Bu aracın iki sene içerisinde varsayacak olursak teknoloji anlamında rakipleri arasında rekabet edebilecek kadar iyi olmalı. Konsept modelde dikkat çeken yüksek çözünürlüğe sahip dijital gösterge paneli bu konununda üzerine düşüldüğünü gösteriyor. Bu arada bower & wilkins ses sisteminin kendini inceden gösterdiği detayı da atlamamak lazım. İç mekanda son olarak en çok dikkatimi çeken noktayı da aktarayım. Yaşam alanına genel olarak bakacak olursanız sade ve şık tasarımın tercih edildiğini görebilirsiniz. Söz konusu aracın Audi R8 ve Mercedes-AMG GT gibi rakiplerinin olacağını düşündüğümüzde seri üretim modelin çok daha iyisini yapması gerekli diye düşünüyorum.

2017 Yeni BMW 8 Serisi Fotoğrafları

Motor kısmı için bilgiler paylaşılmadı. Oto kokpit olarak yeni kasa 8 serisinin motoru üzerine tahminimi paylaşmak istiyorum. Markanın Yeni M5 ile dört tekerden çekiş sistemine geçip 600 beygirlik motoru sunması bu araç içinde geçerli olması yönünde fikre sahibim. Sadece benzinli değil güçlü turbo dizel motor seçeneği de olmalı. Bakalım BMW’nin 8 serisi için yönelimi nasıl olacak? Sizler gibi bende merakla bekliyorum. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim. Gelişmelerden haberdar olmak için bizi facebook sayfamız üzerinden takip edebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }