Oto Kokpit

2016 Yeni Opel Mokka Geliyor

Makyaj operasyonunu sessizce tamamlayan 2016 Yeni Opel Mokka karşımıza çıktı. Detayları şimdilik ortaya dökülmeyen aracın görselleri birçok merakı giderecek detaylara sahip.

2016 Yeni Opel Mokka

Opel’in bu sevimli crossover suv modeli, 2012 yılında yollara çıktığında Buick Encore ile kullandığı ortak kasa ile dikkat çekmişti. Gerçi opel’in son jenerasyon araçları bu konuda buick modellerini fazlasıyla sömürdü. Bunlar arasında astra hb, astra sedan, ınsignia modellerini saymadan geçmeyelim. General Motors’un ortak markaları olan bu iki firmadan Opel cephesi Avrupa ağırlıklı pazarın temsilcisi olarak görevini gerçekleştirme görevini yıllardır yapıyor. Bu kapsamda belirli aralıklarla yenilenen ve ara dönemlerde dahil olan yeni oyuncularla otomotiv piyasasındaki pastadan bir dilimde kendileri için koparmak adına çabalıyorlar. Bu çabanın ürünü olan opel mokka dördüncü seneyi tamamlamadan yenilendi ve yakın zamanda bu yüzüyle kullanıcısıyla buluşacak. Buradaki yenilik kasa değişim değil sadece facelift kapsamlı olarak gerçekleştiğinin altını çizeyim.

Opel mokka ülkemize giriş yaptığında 1.4 litre turbo benzinli 140 ps ünitesi ile dikkat çekmişti. Fakat ilk etapta yer almayan dizel seçenekler can sıkmıştı. Opel bu konuda yenilik yaptığını açıkladı. Artık 1.4 litre turbo benzinli ve 152 ps güç üreten motorun geleceğini açıkladı. Bu motorla yakıt tüketiminde ciddi iyileştirme yaptığını açıklayan firma, 100 km’de ortalama tüketimi 6.6 litreye çekmiş. Mevcut kasanın 7.9 litre değerine sahip olduğunu düşünürsek bu motor benzinli araç severlere ilaç gibi gelecektir. Öte yandan 1.6 litre dizel cdti 110 ps ve 136 ps ünitelerde kaldığı yerden devam edeceğini düşünüyorum. Gerçi bunlar üzerinde yakıt tüketimi ve performans konusunda iyileştirmeler gelebilir.

2016 yeni opel mokka için şimdilik aktaracağım bilgiler bunlarla kısıtlı kalıyor. Fakat bir ay kadar zaman sonra 2016 cenevre auto show kapılarını açtığında bu aracında detayları elime ulaşmış olacak. Bilgiler düştükçe aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar
  1. Otosahibi dedi ki:

    Yeni motor seçenekleri ile adından söz ettirecek gibi duruyor. Özellikle sınıfındaki araçların yakıt tüketimi büyük problem oluştururken, Opel yakıt tüketimi konusunda ciddi adımlar atmış.

] }