Oto Kokpit

2016 Yeni Mercedes-Benz GLE Geliyor

2016-yeni-kasa-mercedes-benz-gle-17
Mercedes SUV dünyasındaki değişimin son meyvesi mercedes gle oldu. Daha önce benzer tasarımı gle coupe ile karşımıza çıkaran alman firma, şimdi de audi q7, bmw x5, range rover modellerine rakibi olacak kasayı yollara sunmaya hazırlanıyor. Mercedes ML Serisine elveda anlamına gelen bu yenilik, alman otomotiv üreticisinin SUV dünyasında büyük yenilik katacağı aracı olacak.

Mercedes ‘in 1997 yılında üretimine W163 kodu kasa ile başladığı M serisi, şimdiye kadar iki değişim geçirip 3 jenerasyona sahip oldu. Fakat Alman firma, suv modellerini G harfinde sıraya sokmaya kararlı olduğunu için lüks suv modelini de gle olarak yenileyerek karşımıza çıktı. Tasarım açısından W166 kodlu kasadan pekte uzak görünüme sahip olmayan gle serisi, özellikle arka alanda büyük benzerlik sergiliyor. Fakat müşterilerin tasarımdan ziyade kaput altında neler sunabileceği daha merak konusu oluyor. Çünkü en ciddi rakiplerinden bmw x5, 2.0 litrelik dizel üniteyle bir takım sebeplerden dolayı bizde dahil olmak üzere birçok ülkede daha alınabilir kılmıştı. Söz konusu “yıldız” olunca bunları düşünmemek lazım. Çünkü Mercedes-Benz ar-ge ekibi bunu fazlasıyla düşünmüş. 2016 yeni mercedes benz gle olarak yıllara çıkacak olan bu aracın kaputu altında en düşük seçenek olarak GLE 250d adı altında 2.0 litrelik 4 silindirli 201 beygir güç üreten motor sunulacak. Bu mercedes açısından çok büyük değişim. Çünkü önceki dizel üniteler 2.2 litrelik hacimle ülkemizde vergilemeden dolayı pek bir albenisi yoktu. Bunun yanı sıra dizil cephede birde GLE 300d seçeneği yer alacak ve 3.0 litrelik V6 motoruyla 255 beygir güç üretecek. Benzinli cephede ise GLE 400 modeli 3.0 litre V6 çift turbo beslemeli motoruyla 328 beygir güç üretirken, GLE 500 seçeneği ise 429 beygir güç üretecek.

Tüm bu motor seçeneklerine ek olarak birde GLE 500e 4MATIC hibrit motor sunulacak. 3.0 litrelik V6 benzini motordan gücünü alacak bu çevreci versiyon, elektrikli motoruyla birlikte 436 beygir 650 nm tork güç üretecek. Bu kadar güçlü suv’dan mercedes’in beklediği ortalama yakıt tüketimi ise sadece 3 litre olacak. Ayrıca 7G-tronic şanzımana gle coupe de olduğu gibi elveda edip artık 9G-tronic şanzımanla yola devam etmesi bekleniyor. Performans serisi olarak mercedes gle 63 amg ve amg s modelleri sunuluyor. 5.5 litrelik yine çift turbo beslemeli V8 motorla gelen bu serisi ise 549 beygir ve 577 beygir güçlerini aralarında bölüşüyorlar. Şimdi aracı daha yakından tanımak için görsellerine geçelim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }