Oto Kokpit

2016 Yeni Lada X-Ray Yüzünü Gösterdi

2016 Yeni Lada X-Ray
Temmuz ayının sonunda Lada X-Ray‘in iç mekan görselleri üzerine haberi burada yayınlamıştım. Ruslar bu yepyeni suv modeli için bu aralar fazla sabırsız davranıyorlar. Öyle ki, aracın dış görselleri de artık internete düştü. Üstelik en ufak kamuflaj olmadan. İşte detaylar…

Lada xray konsept modelinin oluşturduğu beklentiden sonra bu aracın gün yüzüne çıkması bende biraz hayal kırıklığı oluşturdu. Açıkçası daha iyi tasarıma sahip lada beklerdim. Bu derece olumsuz düşünmeme sebep olan şeylerin başında tasarımdaki sıkıntılar öne çıkıyor. Bir defa ön kısım fazlasıyla mercedes gle coupe’yi andırıyor. Özellikle far yapısında bu benzerlik fazlasıyla öne çıkıyor. Daha özgün olabilirdi. En azından lada niva yıllardır bunu korumayı başardı. Bunun yanı sıra arka far yapısı ilk nesil kia ceed ve yeni ford focus hb modellerini andıran yapıya sahip. Ama genel hatları dacia sandero’ya atıfta bulunuyor. E bu gayet normal. Çünkü Renault-Nissan grubu, Lada’nın sahibi olan Avtovaz’daki hisselerin çoğuna sahip. Bu yüzden dıştaki bu benzerlik iç mekanda işi daha ileri boyuta götürüp; vites topuzu, klima kontrol tuşları ve kapı kolları gibi alanların benzer malzemeden kullanılmasına vesile olmuş.

Aslında bu benzerlik vurgusu bu aracı alacaklar için hiç ama hiç önemli değil. Çünkü ülkemizde satışa sunulduğu zaman oldukça makul seviyede küçük SUV modellerinden birisi olacak. Hatta en ucuzu olacağının sinyalleri de defalarca verildi. Peki kaputu altında neler yer alacak. Bir ay önce bahsettiğim üzere iki benzinli motor seçenekleri konuşuluyordu. Bunlar biraz daha detaylandı. 1.6 litre 116 beygir ve 1.8 litre 122 beygir güç üreten benzinli iki ünite ile gelmesi muhtemel olan 2016 yeni lada xray de 4×4 seçeneği de konuşuluyor. Fakat ülkemizde bu motor seçenekleri, dizel alternatiflere de kavuşabilir. Kısacası o konuda net bilgi yok. Bir süre daha beklemeye devam edeceğiz.

Yorumlar
  1. Tolgahan dedi ki:

    stepway e bin basar.

] }