Oto Kokpit

2016 Yeni Kasa Skoda Roomster Geliyor

2006 yılında volkswagen grup bünyesinde PQ24 platformunda üretilen skoda roomster, yeni kasası ile tekrardan yollara çıkıyor. İlk nesli minivan tarzında üretilen bu araç, popüler olduğu yıllarda cam tavanı ile büyük sükse yapmıştı. Fakat bu sefer vw ailesinin popüler modellerinden Caddy’ye rakip olacak.
2016-yeni-kasa-skoda-roomster-1

Şu sıralar casus fotoğrafları ile internete görüntüleri düşen 2016 yeni skoda roomster, ilk neslin aksine kasa değişerek yollara çıkmak için gün sayıyor. Hafif ticari sınıfında ikinci volkswagen üyesi olacak bu araçta 4. jenerasyon volkswagen caddy de sunulan motor seçeneklerinin yer alması bekleniyor. Bunlar sırasıyla şunlar olabilir: Dizel cephede 1.6 TDI 102 PS, 2.0 TDI 122 PS ve 2.0 TDI 150 PS seçenekleri yer alabilir.
Benzinli ünitelerde ise 3 silindirli 1.0 TSi 102 ps, 1.2 lt TSI 85 ps, 1.4 litre TSI 125 ps ve yine 1.4 litre hacimde sunulan TGI motor sunulabilir. Bu arada TGi motorun anlamı; turbo benzinli üniteye entegre edilmiş doğalgaz yakıt sistemini ifade ediyor.

Şimdilik 2016 yeni kasa skoda roomster hakkında vereceğim bilgiler bu kadarla kalıyor. Casus fotoğraflarından pek bir şey anlaşılmıyor ama bilgisayar çizimleri az çok bilgi verecek nitelikte duruyor. Diğer vw ailesi araçlarında olduğu gibi bu araçta düz ve sert çizgilere sahip olacaktır. Yani tasarım açısından vw caddy ile büyük benzerlik gösterecek. Gelişmeler oldukça bu başlıkta paylaşmaya devam edeceğim.

Güncelleme: 29.12.2015
2016-yeni-kasa-skoda-roomster-ne-zaman
Kısa süre önce haberini yaptığım yeni kasa skoda roomster, bu sefer gerçek görselleri ile karşımıza çıktı. Casus kameralara yakalanan aracın fotoğraflarına baktığımızda yeni nesil caddy‘nin logo değiştirip piyasaya sürüleceğini kesinlikle dile getirebilirim. Zaten daha öncede bunu belirtmiştim. Beklediğimiz gibi oldu. Bu aracın 2016 Paris Motor Show da sergileneceği söylense de o zamana kadar beklemeyeceğini tahmin ediyorum. Gelişmeler oldukça aktarmaya devam edeceğim.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }