Oto Kokpit

2016 Yeni Kasa Honda Civic Sedan Tanıtıldı

2016-yeni-kasa-honda-civic-sedan-1
Eylülün 3. haftasında 2015 frankfurt auto show rüzgarı esmeye başladı ve birbirinden eşsiz araçlar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta buradaki yazımda bahsettiğim 2016 yeni kasa honda civic sedan, yepyeni görselleriyle bu fuarda boy gösterdi. Teknik açıdan detaylanmadı ama yine de sizler için birkaç bilgi edindim. İşte detaylar…

10. jenerasyon honda civic modelinin tanıtıldığı bu fuarda ortaya çıkan popüler japon modeli, önceki nesle göre çok daha iddialı tasarımla karşımıza çıktı. Sedan karaktere sahip olsa da fastback sedan akıcılığına vurgu yapan yapısı dikkatimi çekti. İç tasarımda, önceki civic modellerine göre çok daha sade görünüme kavuşan bu model, boyut anlamında 5 cm daha geniş, 2.5 cm daha kısa ve 3 cm daha uzun dingil mesafesi ile karşımıza çıkıyor. Dingildeki bu artış sonrasında arka diz mesafesi 5 cm daha fazla artış sağlamış.

9. jenerasyona göre 31 kg daha hafif üretilen 2016 honda civic sedan, 1.5 litre 4 silindirli yeni nesil VTEC Turbo motoru ile gelecek ve 173 beygir güç üretecek. Daha öncede belirttiğim üzere bu araçta 6 ileri manuel şanzıman ve cvt otomatik şanzıman kullanılacak. Teknolojik alt yapıda ise 7 inç dokunmatik ekran üzerinden sunulan multimedya sistem Apple CarPlay veya Android Auto ile sunulması bekleniyor. Fakat asıl bomba haber bunlar değil. Kısa süre önce ülkemizde de yollara çıkan yeni nesil civic type-r kaputu altında kullanılan turbo beslemeli motorun 10. nesil civic sedan içinde kullanılacağı söyleniyor. Yani o merakla beklenen sedan type-r içinde geri sayım başladı. Şimdilik paylaşacaklarım bu kadar, sırada görseller var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }