Oto Kokpit

2015 Yeni Volkswagen Golf 7 R Variant Ortaya Çıktı

2015-yeni-volkswagen-golf-7-r-variant-1
Volkswagen markasının hot hatch sınıfındaki en ateşli temsilcisi vw golf r, yedinci nesil golf ailesi ile son kasasına kavuşmuştu. Alman firma şimdi de bu modelin variant kasasını da ortaya çıkardı. Ülkemizde station wagon modeller pek rağbet görmese de avrupa’da fazlasıyla ilgi görüyor. Vw firmasını bu yeniliğe iten sebeplerden biridir diye düşünüyor ve detaylara geçiyorum.

Hot hatch dünyasında söz konusu station kasalar olunca aklıma ilk olarak audi geliyor. Çünkü yıllardır bu işi başarılı şekilde yapıyor. Fakat volkswagen golf 7 r variant ile audi ailesinde kıyaslayacak en yakın aracı bulmak birebir karşılık bulmasa da audi s4 avant en iyi alternatif olabiliyor. Zira bahsi geçen aracımız teknik verilerde o kadar iddialı ki, 3.0 fsi motora sahip bu audi ile rahatlıkla baş edebilecek gücü üretebiliyor. Çünkü yeni volkswagen golf 7 r variant teknik özelliklerine baktığımızda kaputu altında yatan 2.0 litrelik TSİ motorun 300 beygir 380 nm tork güç üretebildiği bilgisi yer alıyor. Üstelik audi de olduğu gibi dört tekerden çekiş kontrolü ile geri adım atmadığını bir kez daha yineleyen vw golf 7 r variant, performans verilerinde de bunun özellikle altını çiziyor. Çünkü bu araç 0-100 km/s hızlanmasını 5.1 saniyede tamamlıyor. Elektronik olarak sınırlandırılmış maksimum hızı 250 km/s olsa da kadrandaki 320 km/s değeri bu aracın neler yapabileceği hakkında az çok fikir veriyor.

Volkswagen, bu yeni hızlı modelinde 6 ileri dsg şanzımana yer vermiş. Elektronik dört çeker sisteme sahip olduğunu söylemiştim. Aynı zamanda dcc yani adaptif şasi kontrol sistemi de araçta yer alıyor. Variant olması hasebiyle mevcut golf 7 r modeline göre bagajda daha geniş alan sunuluyor: 605 litre.

Yeni volkswagen golf 7 r variant hakkında genel olarak aktaracaklarım bu kadar. Ülkemizde gelir mi bilemem ama gelirse pek rağbet görmeyeceği kanısındayım. Sırada görseller var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }