Oto Kokpit

2015 Yeni Mercedes AMG GT Teknik Özellikleri ve Detayları Açıklandı

2015 Yeni Mercedes GT Teknik Özellikleri
Otomobil dünyasının parlayan yıldızı “mercedes“, rakipleri ile olan rekabetini segment genişleterek devam ettiği bugünlerde süper spor otomobil sınıfını da ihmal etmiyor. Uzun süredir dedikodusu yapılan ve sls amg’nin yerini alacak olan mercedes amg gt ile bu sınıftaki etkinliğini devam ettirmek isteyen alman firma, yeni modelini tanıttı. Aracın detaylarını aktaracağım ama daha öncesinde amg gt şeceresini çıkaralım.

Mercedes, 2003-2010 yılları arası ürettiği mercedes slr mclaren ile bu aracın temelini attığı bilinir. Fakat bu araçların atası 1952 yılında araç yarışı üretilip daha sonra seri üretim bandında sivil kullanım için üretilen mercedes 300 SL‘dir. Daha sonra bu aracın yerini w113 kodlu model alıp günümüze kadar şekil değiştirerek gelse de slr, sls ve amg gt’nin atası bu araçtır. Her neyse, slr üretiminden sonra yerini mercedes sls amg aldı. 4 yılı aşkın süredir yollarda var olan ve hayranlık uyandıracak kadar özel araç olan sls amg’de 2015 yılı itibariyle üretimden çekiliyor ve yeni mercedes amg gt onun yerini alıyor. Şimdi asıl konumuza dönelim ve amg gt’yi yakından tanıyalım.

Atalarından Aldığı Geni Taşıyor
2015-yeni-mercedes-gt-7
2015 yeni mercedes amg gt, martı kanadına sahip olmasa da, her detay ile slr ve sls amg’den uzak tasarıma sahip değil. Bir kopyacılıktan mı bahsediyorum. Asla! Alman firma, güncel modellerinde kullandığı tasarım çizgisinin özünü, amg gt’de ne kadar iyi kullandığın söz ediyorum. Sls amg’ye göre 92 mm daha kısa, +27 mm daha yüksek olan bu yeni spor mercedes modelinin genişliği sls ile aynı tutulmuş. Led aydınlatma sistemini bu araçta da başarılı şekilde kullanan mercedes, arka alanda daha büyük stop grubu ile karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra daha sert geçişlere sahip olan tamponlara sls amg’ye göre daha gösterişli duran egzoz çıkışları eşlik ediyor. Üzerinde 19 inçlik jantlar olan mercedes amg gt’nin önlerinde 265/35, arkada ise 295/30 michelin pilot sport cup 2 lastikler eşlik ediyor. Aracın yaşam alanı ise dışarısı kadar başarılı görünüyor. Kullandığı parçalarda her aracında ortak bütünlük yakalayan alman firma, bu aracın içinde de bir c serisi ya da s serisinde göreceğimiz yenilikçi parçalara yer vermiş. Bunun yanı sıra yarışçı ruhu anımsatacak detaylar karbon fiber kaplama ile kadrandan, kokpite birçok alanda vurgulanmış. Tabi bununla birlikte kırmızının kışkırtıcı etkisi de olması gerektiği kadarıyla yerini almış. Birazda kaputu altında yatan güçten bahsedeyim.

SLS AMG’yi Aratmayacak Performans Verilerine Sahip
2015-yeni-mercedes-gt-51
Almanların bu yeni yol canavarı mercedes amg gt ve mercedes amg gt s olmak üzere iki farklı güç paketi ile tanıtıldı. Her ikisinin kaputu altında 4.0 litrelik çift turbo beslemeli benzinli motor yer alıyor. Fakat aralarında 48 beygir ve 50 nm tork farkı yer alıyor. Şanzıman olarak amg speed shift 7 ileri DCT tercih edilmiş. Açıkçası yeni 9 ileri şanzımanın yer almasını beklerdim. Sanırım ilerleyen zamanda bu güncelleme black serisi ile gelecek diye düşünüyorum.

Bu gücü dizginlemek için mercedes firması karbon seramik fren diskleri kullanmış. Bu kadar güçlü bir aracın birde halefi ile aralarındaki farka bakalım. Bildiğiniz üzere sls amg çok daha büyük ve güçlü motora sahip. Fakat aralarında performans olarak büyük fark yok. Çünkü alman firma, son birkaç yıldır spor araçlarda popüler olan düşük hacimli motorlardan turbo besleme ile yüksek güç üretme furyasına mercedes amg gt’yi de dahil etti. Bununla birlikte ağırlık oranında azaltma yapıldı. Böylece mercedes amg gt s ile sls amg kadar hızlı araç ortaya çıkarıldı. Üstünlük sadece güç konusunda değil yakıt tüketimi konusunda da kendini gösteriyor. 13.2 litre olan ortalama yakıt tüketimini 9.3 litrelik değerle kıyasladığımızda aradaki farkı bariz şekilde görebiliyoruz. Son olarak çevreci arkadaşlar içinde bir fark belirteyim. SLS amg’nin ortalama 308 g/km emisyon salınımı bu araçta 216 g/km kadar düşürülmüş.

Şimdilik mercedes amg gt hakkında aktaracaklarım bu kadar. Ekim ayında siparişe açılacak olan araç, 2015 yılının baharında satışı gerçekleştirilecek. Mercedes amg gt fiyatı üzerinde konuşmak şimdilik erken ama ülkemizde 1 milyon liranın altında olacağını sanmıyorum.

2015 Yeni Mercedes AMG GT Teknik Özellikleri
Mercedes AMG GT
Motor: 4.0 lt V8 462 Beygir 600 Nm Tork (Çift turbo benzinli motor)
Performans: 0-100 km/s: 4.0 saniye – Maksimum hız: 304 km/s
Yakıt Tüketimi:Ortalama / Co2: 9.3 lt / 216 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4546 mm / 1289 mm / 1939 mm
Boş Ağırlık: 1540 kg

Mercedes AMG GT S
Motor: 4.0 lt V8 510 Beygir 650 Nm Tork (Çift turbo benzinli motor)
Performans: 0-100 km/s: 3.8 saniye – Maksimum hız: 310 km/s
Yakıt Tüketimi: Ortalama / Co2: 9.4 lt / 219 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4546 mm / 1289 mm / 1939 mm
Boş Ağırlık: 1570 kg

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }