Oto Kokpit

2015 Yeni Kasa Volkswagen Passat 1.6 TDİ Highline İncelemesi

2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-3
Ülkemizde D segmentinin tartışmasız en popüler modellerinden birisi olan volkswagen passat, B8 kasasıyla ülkemizde satışa sunulmaya başlandı. Aradan birkaç ay geçti ve bilgiler iyice netleşti. Sitemizde 180.000’den fazla görüntüleme alan bu aracı sizler için inceledim. Daha önce yeni kasa passat ‘ı sizlere tanıtmıştım. Hatta teknik verilerini Türkiye’de ilk paylaşan platformlardan birisi otokokpit oldu. Bu araç büyük ilgi gördü. İnsanımızın passat hayranlığının en belirgin yansıması diye düşünüyorum. Bayi ile görüşmelerimde de bu durum satışlara yansımış. Eldeki araçları bitirip, birkaç ay sıraya giren insanlar var. Peki bu aracı özelleştiren ne oldu? Bunu kendimce yanıtlarsam, bizim insanımızın aklında hala B5 ve B5.5 kasanın izlenimi yatıyor. 15 yaşındaki B5 kasanın konfor ve güvenlik izlenimini şuan yeni nesil birçok otomobilde bulamıyorsunuz. Sanırım en büyük popülerlik izlenimi orada başladı. Daha sonrasında B6 kasa da fena değildi. Oldukça kaliteli malzeme yapısına sahipti. Tasarımı da başarılıydı. Fakat akabinde gelen b7 kasa passat nedense genel kanı da eski tadı vermedi. Malzeme kalitesini de biraz düşürdüler. Hatta bu incelemeyi gerçekleştirmeden önce B7 kasa üzerinden küçük izlenimlerle geçtim. B7 ve B8 arasındaki en büyük farklardan birisi kesinlikle malzeme kalitesi ve aracın üzerine yapılan her bir şeyin oturmuşluk hissi olduğunu tespit ettim. Tabi bütün fark bu değil. Çok daha fazlası için buyurun detaylara geçelim.

Gelmiş geçmiş en iyi “passat” tasarımına sahip
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-12
Oldukça iddialı küçük başlık atmış olabilirim ama geçmişten günümüze kadar en iddialı volkswagen passat tasarımına sahip kasa B8 olarak güncelleyebiliriz. Led farların beni yanılttığını düşünebilirsiniz. Boş paketini de inceledim. Kesinlikle büyük bir çalışmışlık var. Üzerine fazlaca düşünülüp, genel kimlik bozmadan yeni nesil passat ortaya çıkarılmış. Zaten highline donanımla da bu araç bir başka farklı görünüme kavuşuyor ve alıcısını çok daha tatmin ediyor. Bu zaten geçmişten günümüze birçok otomobilde olduğu gibi volkswagen içinde değişmezler arasında oldu.

+Kalite olgusu artırılmış, trim sesinden arındırılmış
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-22
Aracın koltuğuna oturduğunuz an ilk başta neler farklı diye düşünüyorsunuz. Çünkü önceki tasarımdan büyük kopukluk yer almıyor. Fakat belirgin değişimler var. El atınca gıcırt gıcırt eden kısımlar elden geçmiş. Hani kütük gibi sağlamlık dediğimiz o izlenim, yeni kasa passat’ın birçok noktasında başarılmış. Fakat elinizi sol alt tarafa uzatıp oradaki göze attığınızda o kısmı biraz esnek bulabilirsiniz. Zira orası birçok otomobilde nedense zayıf bırakılıyor. Ama passat için bunun biraz daha iyileştirildiğini belirteyim.

Kullandığım araç highline donanımlı olduğu için 18 inçlik jantlar bu otomobilde standart olarak sunuluyor. Üzerinde 235/45/18 ebatındaki continental conti sport contact lastikler yer alıyordu. Baz donanımda 16 inç jantla geldiğini düşünürsek bu araç için daha büyük jantla yürüyen highline donanımlı yeni passat, ince yanaklı lastiklere rağmen süspansiyon tepkileri çok hoşuma gitti. Birkaç çukurdan geçmeme rağmen aracın verdiği oldukça yumuşak tepkiler şaşırtacak kadar iyi seviyede dönüş yapıyor. Yani yalıtım oldukça iyi, süspansiyon tepkileri iyileştirilmiş ve bu gidişat onu premium sınıfa doğru taşıyor.

+Premium hissini veren ögeler barındırıyor
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-66
Kullandığım araç olan yeni passat 1.6 tdi highline donanım açısından da oldukça zengin ögeler barındırıyor. Masaj fonksiyonlu elektrik ısıtmalı koltukların oturuş pozisyonu oldukça başarılı. Anahtarsız giriş ve çalıştırma özelliği ile butonun konumlandırılması da ilgimi çekti. Öte yandan alcantara ve deri döşemenin kombinasyonu, 3 bölgeli tam otomatik klima gibi unsurlar da bu aracı premium havaya sokuyor.

+Daha büyük yükleme alanı
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-59
20 litreden fazla artan bagaj alanı, son zamanlarda otomobil literatüründe fazlaca kullanılan cesetlik olayı kadar geniş. Arka kısımda volkswagen logosu üzerinden açılan bagaj alanı içerisine yapacağınız yükleme alanı o kadar iddialı ki bırakın bmw 3 serisini, bmw 5 serisinden bile fazla hacim sunuyor. Bu kıyaslamaya audi ve mercedes modellerini de dahil edebiliriz.

-Fazla tok direksiyon hissi
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-48
Yeni kasa passat’ın sürüş izleniminde dikkatimi fazlasıyla çeken noktalardan birisi direksiyonun sertliği oldu. Gerek park manevrası gerekse yol sürüşünde direksiyonun tokluğu fazla geldi. Belki bunda 18 inç jantlar veya ayarlanabilir ve benim ayarlamamış olduğum direksiyon ayarlarının etkisi olabilir. O yüzden buraya fazla takılmayabiliriz. Yinede aklınızda bulunsun.

+DSG yine bildiğiniz gibi…
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-37
DSG şanzımanın kullanıldığı birçok aracı kullandım. Hepsinin birbirinden farklı kalibrasyonu olabiliyor. Yeni passat modelinde sunulan 7 ileri DSG şanzıman, en güncel şekilde karşımıza çıkıyor. Aracın vites geçişleri o kadar başarılı ki, bu aracın suyunu çıkarmadan kullandığınızda o geçişleri sadece ekrandan ya da motor sesinden duyabilirsiniz. Geçiş performansı kendine hayran bıraktı ve şunu açıkça diyebilirim ki sürdüğüm araçlar arasında en iyi otomatik şanzımanlardan bir tanesi bu araçta yer alıyor.

Performans beklentisi olmayanlar için yeterli motor gücü
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-14
Passat, 1.6 tdi üniteye geçtikten sonra performans seçenekleri 2.0 tdi veya benzinli cephedeki diğer modellere aktarıldı. Malumunuz bu aracın ağırlığı 1.5 tona yakın ve zaten sürücü bindiği zaman bu ağırlık birimine ulaşıyorsunuz. “Aman efendim, 100 küsür lira verdim bastım mı uçacak” kafasındaysanız bu araç sizin için kesinlikle değil. Çünkü 250 nm tork çekiş gücüne sahip bu otomobilin gaz tepkileri beklediğiniz atikliği vermeyebilir. Bu yüzden performans beklentiniz yoksa yeni passat’ın 1.6 tdi seçeneğini alabilirsiniz. Yolda gidişatı oldukça tok ve gaza bastığınız an gösterge tablosunu tatminkar şekilde ilerletiyor. Sakın yanlış anlaşılmasın, araç gitmiyor, çekmiyor ya da aşırı hantal demiyorum. Fakat highline donanımlı bu araca ödediğiniz parayla orantılı performans beklemeyin.

Peki bu motor seçeneği neden seçilmeli?
Yeni kasa passat’ı alıp efendi efendi kullanıp, konforun ve prestijin peşinde olacaksanız bu ünite sizi memnun eder. Aksi taktirde 2.0 tdi üniteyi tercih etmeniz en mantıklısı olur ya da diğer alternatifler…

-Dijital ekran ve büyük ekranlı multimedya ekranı ek donanımla geliyor
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-39
Bu otomobili ilk tanıttığımda dijital gösterge paneli ve 12 inç multimedya ekranı fazlasıyla öne çıktı. Evet, oldukça güzel donanım ama pahalı donanım olarak ülkemizde sunuluyor. Yani ben highline donanımlı passat alıyorum deseniz, bu özellik standart olarak sunulmuyor. Onun yerine pekte değişmemiş olan analog gösterge ekranı ile alabiliyorsunuz. Zaten test aracımızda bu şekilde getirilmiş. İlla da o renkli gösterge ekranı olacak diyenler, +10.000 TL vererek alabiliyor. Bu fiyata 12 inçlik daha büyük ekran ve navigasyon paketi dahil. Gözüme çarpan en can sıkıcı noktalardan biri bu oldu.

Ayrıca 220 volt girişin olmaması, değişmemiş olan analog ekran, navigasyon eksikliği, küçük torpido gözü gibi eksiklerde yok değil.

-En büyük eksisi fiyatı
2015-yeni-kasa-vw-passat-inceleme-8
2015 Yeni kasa passat ‘u uzun süredir yakından izliyorum. Birçok kişinin yorumlarını aldım. Siteye de birçok yorum geldi. Bütün bunları değerlendirip ortalamayı ele aldığımızda en büyük negatiflik sanırım aracın fiyatı oluyor. Yeni kasa passat gerçekten pahalı. Öyle ki test ettiğim araç olan yeni passat 1.6 tdi highline, 2014 lise satış fiyatıyla bile yeni bmw 320 ed ile hemen hemen aynı fiyata denk geliyor. Opel insignia, toyota avensis, peugeot 508, hyundai i40, renault latitude gibi rakiplerine göre de belirgin fiyat farkı var.

Sonuç olarak 2015 yeni kasa volkswagen passat incelememizin sonunda şunu rahatlıkla diyebilirim ki, B7 kasanın verdiği olumsuzluklar giderilmeye çalışılmış. Tasarımı, donanımı ve motor seçenekleriyle tekrardan elden geçmiş ve rakiplerinin canını fazlasıyla sıkacak otomobil haline gelmiş. Önceki passat modellerinde olduğu gibi bu jenerasyona da ülkemizde büyük talep var. Bayilerden ve site üzerinden aldığım bilgi ve yorumlar bunu destekliyor. Tercih her zaman olduğu gibi Yüce Türk Halkınındır. 🙂

İncelediğim 2015 Yeni Kasa Volkswagen Passat 1.6 TDİ Highline aracın fiyatı: 122.800 TL (2014 fiyat listesine göre, metalik renk farkı dahil şekilde verilen sıfır teslim fiyatıdır.)

2015 fiyat listesine göre aynı aracın fiyat ise: 125.600 TL + 1500 TL (metalik boya farkı): 127.100 TL

2015 Yeni Kasa Volkswagen Passat 1.6 TDİ Teknik Özellikleri
Motor: 1.6 LT TDI 120 PS 250 Nm (Turbo Dizel)
Şanzıman: 7 ileri DSG
Performans: 0-80 km/s: 7.3 saniye – 0-100 km/s: 10.8 saniye – Maksimum hız: 206 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 4.5 / 3.7 / 4.0 / 103 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4767 mm / 1456 mm / 1832 mm
Bagaj Hacmi: 586 lt
Boş Ağırlık: 1459 kg

2015 Yeni Kasa Volkswagen Passat 1.6 TDİ Highline -  2015 Yeni Kasa Volkswagen Passat 1.6 TDİ Highline -1

Yorumlar
  1. Rami dedi ki:

    Bende 2016 model passat 1.4 tsi manuel trandline modelden alacaktım. Aracın km’ si düşük 20.000 de ve ikinci sahibi. Araca bindim denemek için motor sesi hiç yok hoşuma gitti, fakat tümseklerde süspansiyonlar çok ses çıkartıyor. Her neyse biraz hızlanayım dedim 70 km gibi bir hızdan sonra aşırı derecede içeri rüzgar sesi alma olayı var. Durumu ataştırdım ben düşünün passat gibi bir araçta durucam marka bir cam kullanılıyor ve bu camdan dolayı içeri ön ve yan camlardan aşırı bir ses alma olayı var passat gibi alma hayaliyle bekleti içinde olduğum bir araçta soğudum. 70 km hızdan sonra içeri ses alırmı bi araba dizel araçlar bile daha rahattı.

  2. emrece dedi ki:

    Herkes şikayet ediyor ama piyasa passat dolu bayiye gidiyorsun yüzüne be bakmıyorlar. Peki kim alıyor bu kadar passatı. Başka sitede 2.0 motorun testinde yol tutuşta insignia ya kafa tutacağa benziyor demiş adam.

  3. Emre ce dedi ki:

    Bende passat alacaktım sonra insigniaya bakınca araçtaki donanımlar beni cezbetti passat ise kuru araba. Fiyat farkı ise cabası. Ben opelden çok memnunum iyiki passat almadım arada 30.000 tl fark var üstelik yol tutuş konfor ve sürüş keyfî harika.

  4. Adem dedi ki:

    Abi yüksek paralara bu arabayı alıyosun sonuç hüsran bin kere düşünün bu aracı alacaksanız. Cam tavan çatırdıyor resmen ön camda rüzgar sesi kapıların hepsinde gıcırtı var. Yetmiyor gibi amortisörlerden de loklok ses yapıyor. Yazıklar olsun o volkswagene bi de servis ne için var diyolar serviste bi halt yapamıyor. Bu aracı hemen elden çıkaracam

  5. kenan dedi ki:

    sakın almayın yenı passat ben aldım 9 bındım bunada bın mek denırse 9ayda doksan defa servıse gıttım en sonunda 25bın tl ararına sattım gogusten ses glıyor on camdan ıcerıye asırı motor sesı gelıyor konsol dan teneke sesı gelıyor gelıyorda gelıyor kardeşım her yerınden bır ses ben dusdum zarar ettım sız dusmeyın sattım arkadaş bır gun bın mış tekrar ınternete atmış bu nasıl arac dıye

  6. ahmet dedi ki:

    Megane 3 den gectim passat B8 megane aynadan ruzgar sesi yapardi passat oncamdan yapiyor ayrica.Direksiyonda ki kumandalar yetersiz torpido cok kucuk orta ekran asagida kaliyor kullnirken ekrana bakiyorsunuz gozunuz yoldan ayriliyor mecburen. Ayrica mecburi olan yangin tupu eksik teslim ediyorlar.

  7. yılmaz kısacık dedi ki:

    LÜTFEN ALMADAN TEKRAR DÜŞÜNÜN DERİM PAYLAŞALIM HERKES BİLSİN GÖRSÜN benim için olmadı 2013 model passat 2 defa icine su aldı bundan dolayıda dedim deyişim kokudan dolayı 2015 model haylan aldım ama gene beni buldu sorunlar ama birtürlüde giderilemiyor arac defalarca avek otoya bırakıldı 3 4 gün kaldı her seferinde ama sorunu çözemiyolar bulamıyolar o nedenlede kesinlekle iyi düşünün almadan önce ben onca sıfır araclar aldım ama doguş oto daki yaşadıgımın hiç birini yaşamadım cüngü sattıkları malın arkasında deyil doguş oto ama sadece rabbime havale ediyom o işini bilir !!!!

  8. huseyin dedi ki:

    Yüksek süratte on cam rüzgar sesi yapiyor

] }