Oto Kokpit

2015 Yeni Kasa Mercedes C 63 AMG Yüzünü Gösterdi

2015-yeni-kasa-mercedes-c-63-amg-25
Mercedes, amg dünyasını yeniliyor. Bu yıl içerisinde yeni modellerini performans sınıfına alan firma, şimdi de serinin en gözde modeli mercedes c 63 amg’yi yeniledi. Modaya uyum sağlayıp motor küçülten ve turbo beslemeli sistemi tercih eden firma, yeni c serisi üzerinde ciddi mesai harcayıp ortaya yeni kasa mercedes c 63 amg modelini çıkarmış. Buyurun detaylara geçelim.

Tasarım
2015-yeni-kasa-mercedes-c-63-amg-21
Amg söz konusu olunca, alman firma olayın ciddiyetini en üst düzeye çıkarıp modifiye firmalarını kıskandıracak seviyede işler çıkarıyor. Yeni c serisinin tasarım olgusunu da sil baltan yapan firma c 63 amg içinde ayrı özen gösterip, en dişli rakibi bmw m3 için sıkı rakip çıkarmış. Fakat bu sefer mercedes c 63 amg estate yerini aldı. Artık performans sınıfına station wagon modelini sokarak audi rs6’ya da düello kapısını açtı. Artık işler daha da kızışıyor. Tasarımlar çok iyi, eski sistemler terk ediliyor ve yavaş yavaş yeni düzen de spor otomobillerde yerini almaya başlıyor.

Yeni nesil c 63 amg, dış tasarımında iki güç paketinde şekilleniyor. C 63 AMG ve C 63 AMG S olarak ikiye ayrılarak şekilleniyor. Aslında daha geniş tamponlar, egzoz çıkışları, yan etekler, spoyler ve arka difüzör parçalarında ortak noktaları paylaşıyorlar. Fakat jant olarak birinde 18 inç, diğerin de 19 inç olarak jantlar yer alıyor. İç mekanda yeni nesil c serisinin biraz daha üstünde değişimlerle birlikte amg serisine özel sportif yerleşimlere yer verilmiş. Bu arada kadran meraklıları için iki güç paketinde 320 ve 360 km/s göstergenin devam ettiğini belirteyim. Karşımızda genel olarak c serisinden daha vahşi görünüm kazanan model var.

Peki motor seçenekleri nasıl değişim geçirdi? Birazda güçten bahsedelim.

Motor
2015-yeni-kasa-mercedes-c-63-amg-29
Bir önceki nesil c 63 amg’de 6.3 litrelik V8 motor sunuluyordu. 487 beygir güç üreten bu model 0-100 km/s hızlanmasını 4.3 saniyede tamamlarken black serisi 517 beygir güçle bunu 0.1 daha erken tamamlayarak 4.2 saniyede ulaşıyordu. Fakat yeni nesilde motor hacmi 4.0 litre V8 olarak değişti. Çift turbo beslemeli bu motorun gücü de aşağı çekildi. Fakat yeni aerodinamik yapı, hafif kasa ile birlikte 475 ps 469 bg 650 nm tork güç değerleri aracın 4.1 saniyede çıkmasını sağlarken maksimum 250 km/s hıza ulaşıyordu. Aranızda maksimum hızın elektronik olarak sınırlandırılmasının doğru olmadığını söyleyenler var. Mercedes, amg driver paket adını verdiği seçenekler bu hızın sınırını 290 km/s hıza çekmiş. Bu modelin ortalama tüketimi ise 8.2 litreye çekilmiş. Bunun bir üst seviyesinde devreye yeni mercedes c 63 amg s giriyor. Bu araçta da aynı motor hacminde 510 ps 503 bg 700 nm tork güç üreten motor yer alıyor. Bu seçenekte ise aracın 0-100 km/s hızlanması 4.0 saniye sürüyor. Maksimum hız değerleri ikisininde aynı olarak verilmiş. Fakat yakıt tüketimi 8.4 litre olarak açıklandı.

Sonuç olarak 2015 yeni mercedes c 63 amg, kendi karoserinde çok sesli işleri sürdürme peşinde ve bunun içinde gerekeni yapmış gibi duruyor. Bakalım yakın zamanda ortaya çıkacak olan performans karşılaştırmaları nasıl sonuç verecek? Sırada görseller var.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }