Oto Kokpit

2014 Yeni Nissan Pulsar Detaylanmaya Başladı

2014-yeni-nissan-pulsar-2
Otomobil sektörünün en güçlü segmentlerinden birisi hiç şüphesiz c sınıfı araçlardır. Yani kompakt sınıftaki otomobiller. Şuan bu sektörde yerini az çok belli etmiş markalar yeni modeller üretirken oldukça temkinli ve piyasa koşullarına tam karşılık verme çabasında araç hazırlarken japonya’nın otomobil devlerinden biri olan nissan, yepyeni kompakt hatchback modeli ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. İlerleyen zamanda trafiğe çıkacak olan bu aracın adı “nissan pulsar“.

Nissan pulsar, yazımın başında dediğim üzere yeni bir otomobil adı olarak doğmadı. Tarihçesi 1978 yılına dayanıyor. 2000 yılına kadar birçok değişim geçirip, en son 2013 yılında nissan tiida c12 kasası ile varlığını devam ettiren otomobil,hatchback sınıfın en ateşli döneminin yaşandığı bugünlerde avrupa piyasası başta olmak üzere birçok ülkede sahneye çıkmaya hazırlanıyor. Peki nissan, bu aracı böylesine zorlu sınıfa sokmak için yeterli ölçüde düşündü mü? Gerekli çalışmaları yaptı mı? Biz bunları sorgulayabiliryorsak nissan gibi bir firma, bu işin ar-ge çalışmasını çok iyi yapmıştır. 2014 yeni nissan pulsar özelliklerinin açıklanan kısmı üzerinden yazının devamında bir karşılaştırma alanı hazırladım. Buna bakarak karşımıza çıkacak olan yeni nissan pulsar hakkında az çok bilgi edinmiş oluruz. Fakat daha öncesinde, nissan tarafından açıklanan 2014 yeni kasa nissan pulsar detaylarına bakalım.

2014 yeni nissan pulsar, 4.39 metre uzunluğu ve 2.70 metre dingil mesafesi ile sınıfında bu alanda öncü araçlardan biri olacak gibi görünüyor. En azından diz mesafesi ve bagaj alanı açısından oldukça iddialı olacağını düşünüyorum. Yeni nesil nissan pulsar için öne çıkan en önemli detaylar teknolojik özelliklerinde barınacak. 360 derece kontrol özelliği ile çevresinde neler olup bittiğini sürücüsüne araç içinde bildirecek olan pulsar, 5.8 inçlik ekranıyla da multimedya deneyimini kullanıcısına yaşatacak. Düşük emisyon ve yakıt değerleri için start-stop özelliğine de sahip olacak olan yeni nissan pulsar, 3 farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bunlardan ikisi turbo benzinli, birisi de turbo dizel olacak. En düşük motor hacmi 1.2 litrelik turbo benzinli 115 beygirlik seçeneği olacak. En güçlüsü seçenek ise 1.6 litre 190 beygirlik ünite de sunulacak. En ekonomik seçenek ise 1.5 dci 110 beygir ve 260 nm tork üreten seçenek olacak. Bu motor seçeneğinin 100 km’de 3.6 litrelik ortalama yakıt tüketimi ve 95 g/km emisyon salınım gerçekleştireceği belirtiliyor. Bu değerler üzerinden rakipleri ile kıyaslamasını birazdan yapınca yeni nissan pulsar’ın ne kadar iddialı olacağını göreceksiniz. Peki bu sınıfta iddialı olmak için donanım ve motor özellikleri yeterli olur mu? Tabi ki hayır. İşin birde kendini sevdirme, yani tasarımsal boyutu var. Açıkçası elimizdeki görsellerden yola çıkarak aracın bu kadar yoğun sınıfta tasarım açıdan iddialı olacağını sanmıyorum.

Fakat olayın birde şu boyutu var. 2014 yeni nissan pulsar teknik özelliklerinin şimdiye kadar açıklanan kısmı üzerinden rakipleri ile kıyaslama yaptığımızda ilginç detaylar öne çıkıyor. Mesela vw golf 7 (1.6 TDİ)’den dingil uzunluğu da dahil olmak üzere daha uzun olan yeni nissan pulsar, yakıt tüketimi konusunda da daha iyi görünüyor. Bu durum 5k ford focus (1.6 TDCİ), yeni peugeot 308 (1.6 e-hdi 115 bg) ve honda civic hb (1.6 i-DTEC) gibi birçok rakibi için geçerli. Sadece opel astra (1.6 CDTİ 110) o abartılı uzunluğu ile boydan kazansa da pulsar, dingil mesafesi ve yakıt tüketimi konusunda daha iyi duruyor. Tabi bu kıyaslama şimdiye kadar ortaya çıkan bilgilere göre değerlendirdim. Bu araç ne zamanki yollara çıkar o zaman rakipleri ile kozlarını paylaşır ve bizde sonuçları net olarak görürüz. 2014 yeni nissan pulsar Türkiye detayları henüz yer almıyor. Fakat Nissan Türkiye’den detayları istedim. Elime ulaştığı an sizlerle paylaşacağım.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }