Oto Kokpit

2014 Yeni Kasa Peugeot RCZ R Avrupa’da Satışa Sunuldu

2014-yeni-kasa-peugeot-rcz-r-2

Boris Reinmöller, peugeot için son zamanların en ilgi çekici coupe aracını tasarlarken, gönüllere bu kadar taht kuracağını düşünmemişti. Bahsettiğim bu araç tabi ki peugeot rcz. 2010 yılında tanıtıldığında, 308 modelinin türevi olarak 2 kapılı coupe model olarak karşımıza çıktı. Hepimiz ona çok alıştık ve tasarımını fazlasıyla benimsedik. Vee peugeot firması, 2012 yılında bir takım değişimler sonucunda ikinci nesline kavuşturdu. İkinci nesil ile birlikte 1.6 thp 200 beygirlik gücü az bulanlar için daha fazlasını üreten peugeot rcz r tanıtıldı. Fransızlar, yeni yer uçağını da avrupa’da satışa sundu. Bu seferki rcz modeli aynı motor hacmi ile 270 beygir güç üretebiliyor. Artık güç gösterisi fransızlarda…

Bildiğiniz üzere bu aracın en ciddi rakibi vw scirocco r. Yazının devamında tablo halinde de karşılaştırmalarını attım ama birkaç kelam etmekte fayda var. Alman araçları, her daim fransız araçlarına göre daha kaliteli daha başarılı ve daha üstün olduğu bilinir. Fakat bu değerlendirme peugeot rcz r için geçerliliğini yitiriyor. En azından performans değerlerinde. Tasarım olarak diyemem. Çünkü göreceli bu durum söz konusu oluyor. Fakat söz konusu scirocco r-rcz r olunca performans değerlerine baktım. 2.0 TSİ 255 ps güce karşılık, rcz r’ın 1.6 litrelik 270 beygir güç üreten motoru daha üstün duruyor. Fakat bu büyük bir fark değil. Hızlanma da rcz daha üstün ve yakıt tüketimi konusunda da scirocco r 2.0 litrelik motorun sıkıntısını yaşıyor ve rcz r modeline göre daha fazla yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Bunları aşağıdaki tablodan daha net görebilirsiniz. Ben, daha çok 2014 peugeot rcz r’ın detaylarından bahsetmek istiyorum. 4 dış renk, 2 tavan ve 3 sticker seçeneği, 18 ve 19 inç jant seçenekleri ile dış detayı belirlenen rcz r, iç mekanında deri-alcantara veya kırmızı dikişleri ile göz kırpan nappa deri döşeme seçeneği ile alınabiliyor. Araçta ses sistemi yine jbl’e emanet edilmiş. 6 ileri manuel şanzımana sahip olan yeni peugeot rcz r modelinde tasarımsal olarak yine mükemmeliyetlik hakim oluyor. O artık daha güçlü ve daha iddialı. Bu arada peugeot rcz ile ilgili bilgi aktarmak istiyorum. Bu sene peugeot rcz modellerinde 2.0 litrelik yeni dizel ünite kullanılacak. Daha önce avrupa’da 2.0 litrelik 160 beygir ünite kullanan firma, şimdi de yine 2.0 litrelik ünite altında 180 beygir güç üreten e-blue hdi motora yer verecek.

2014 peugeot rcz r hakkında aktaracaklarım bu kadar. Aracın ülkemize ne zaman geleceği hakkında bilgi henüz yer almıyor. Fakat Fransa’da 43.150 euro’dan başlayan fiyatlarla satışa sunulmaya başlandı. Ülkemizde ise 130.000 TL civarında fiyat etiketine sahip olacağını düşünüyorum. Tabi bu bir tahmin. Fakat bu fiyatın altında olmasını beklemeyin derim. Şimdi de aracın görsellerine ve en büyük rakibi ile karşılaştırma tablosuna geçelim.

2014 Yeni Kasa Peugeot RCZ R Teknik Özellikleri
Motor: 1.6 Turbo benzinli 270 BG 330 NM Tork
Performans: 0-100 km/s: 5.9 saniye – Maksimum hız: 250 km/s
Yakıt Tüketimi: Şehir içi / Şehir Dışı / Ortalama / Co2: 8.4 / 5.1 / 6.3 / 145 g/km
Boyut: Uzunluk / Yükseklik / Genişlik: 4287 mm / 1359 mm / 1844 mm
Yakıt Tankı: 55 lt
Boş Ağırlık: 1280 kg

Yeni Kasa Peugeot RCZ R- Vw Scirocco R Karşılaştırma
wv-scirocco-r-peugeot-rcz-r

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

] }